пʼятниця, 21 серпня 2015 04:53

Політика Путіна і ядерний арсенал РФ загрожує існуванню США - глава Пентагону

Політика Путіна і ядерний арсенал РФ загрожує існуванню США - глава Пентагону
Ештон Картер. Фото: REUTERS

Росія становить загрозу існуванню Сполучених Штатів через свій ядерний арсенал і політику уряду Путіна. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер, передає "Голос Америки".

Він додав, що американці уважно слідкують за розвитком подій на Сході України.

"З часу закінчення Холодної війни ми не розглядали Росію як антагоніста. Але Росія Путіна в багатьох аспектах поводиться як антагоніст Сполучених Штатів. Це нове і ми повинні на це реагувати", - зазначив глава Пентагону.

"Ми коригуємо наші сили і засоби в кількісному відношенні і в плані їх розгортання з урахуванням такої поведінки Росії, - зазначив глава Пентагону. - Ми також співпрацюємо з НАТО з нових напрямків", - уточнив Картер.

"Якщо в останні приблизно десять років увага приділялася в основному Афганістану, то тепер альянс більшою мірою орієнтується на стримування на своїх східних рубежах і на зміцнення країн, що межують з Росією, - як членів НАТО, так і інших країн, - на стримування гібридних військових дій", - пояснив міністр оборони США, навівши як приклад "зелених чоловічків", які з'явилися на українській території.

При цьому Картер зауважив, що США досі "тримають двері відчиненими на випадок, коли наступник Путіна захоче повести Росію в іншому напрямку, ніж конфронтація зі світом".

Раніше НАТО жорстко застерегло Росію від подальшої агресії.

Зараз ви читаєте новину «Політика Путіна і ядерний арсенал РФ загрожує існуванню США - глава Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути