вівторок, 23 лютого 2016 14:21

Поліція розслідує, як Григоришин виводив мільярди в офшори

Поліція розслідує, як Григоришин виводив мільярди в офшори
Поліція зайнялася олігархом. Фото: antikor.com.ua

Щонайменше 170 мільйонів доларів вивів в офшор російський олігарх Костянтин Григоришин. Ці кошти виводив в 2007-2012 роках через ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання".

Про це написав речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в статті на "Цензор".

За цим фактом у січні 2016 року Нацполіція відкрила кримінальне провадження. Слідство встановило, що в 2007-2012 роках посадові особи підприємства зловживали службовим становищем і розтратили майно на загальну суму $170 мільйонів.

Йдеться про дві угоди.

У ті роки сумський завод уклав договори з кіпрським офшором "Казакия Трейдинг ЛТД" та компанією "А і К Едвансд Електро (Азія і Кавказ) ЛТД". Завод перерахував їм понад $50 мільйонів, але ніяких послуг не отримав.

Крім того, в 2010-2012 роки завод поставив російському ТОВ "Техноімпорт" обладнання на $120 мільйонів доларів. Але оплату не отримав досі.

У сумі, стверджує Шевченко, з сумського заводу вивели в офшори близько 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що сумський завод виробляє обладнання для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості. Підприємство контролює група "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Як писали на сайті Gazeta.ua, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони розгляне причетність олігархів до сприяння російській агресії та сепаратизму в Україні. Член комітету Андрій Левус зазначив, що безпосередню участь у фінансуванні сепаратистських проектів брали і російські олігархи, які діють в Україні. Це Малофеєв, який був спонсором та працедавцем Гіркіна-Стрелкова, а також Кесаєв, Григоришин, Бабаков.

Зараз ви читаєте новину «Поліція розслідує, як Григоришин виводив мільярди в офшори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути