субота, 05 листопада 2016 14:44

Поліцейські хочуть заборонити водіям виходити з машини

Поліцейські хочуть заборонити водіям виходити з машини

Щодо розширення повноважень правоохоронців підготували остаточну концепцію, яка включає 14 жорстких законодавчих змін.

Відповідний документ розробили Міністерство внутрішніх справ та Нацполіція.

Приводом стало вбивство двох патрульних поліцейських 25 вересня в Дніпрі.

"Правки стосуються трьох нормативних актів: Кодексу адміністративних правопорушень, а також законів "Про дорожній рух" та "Про Національну поліцію", - йдеться у повідомленні.

Концепція пропонує внести зміни в КУпАП, які посилять відповідальність за залишення місця ДТП, збільшать строки адміністративного затримання осіб, які вчинили адміністративне правопорушення, удосконалять тимчасове затримання транспортних засобів, а крім того – скасують норми щодо наявності двох свідків при здійсненні поліцейськими огляду водія на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік полігону підірвали 29-річного поліцейського

Зміни до закону "Про дорожній рух" встановлять обов'язок водіїв передавати, а не пред'являти правоохоронцям документи на перевірку, а також заборонять їм виходити з автомобіля без дозволу поліцейського.

В законі "Про Національну поліцію" пропонується ввести відносно українських поліцейських принцип безперервності (обов'язок правоохоронців реагувати на злочини незалежно від посади, місцезнаходження і часу доби).

Також пропонується ввести додаткову підставу для зупинення транспортного засобу (у зв'язку з підозрою, що водій знаходиться в стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів), а також удосконалити систему застосування поліцейськими спецзасобів.

25 вересня, 2016 року в Дніпрі екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події.

Внаслідок стрілянини патрульний Артем Кутушев загинув на місці, його колега Ольга Макаренко померла у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські хочуть заборонити водіям виходити з машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути