понеділок, 25 січня 2016 09:52

Поки не повернуть український кордон на Донбас, децентралізації не буде - Кучма

Поки не повернуть український кордон на Донбас, децентралізації не буде - Кучма
Без українського кордону на Донбасі децентрації не буде.

Якщо в Донецькій і Луганській областях не буде українського кордону, Україна не повинна вважати ці території своїми.

Про це в інтерв'ю Сегодня повідомив представник України у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, передає Апостроф.

"Коли ми останній раз були в Мінську, ще нічого не переносилося. Ми просто ставили умови: шановні панове, у нашого парламенту теж є своя думка з цих проблем, і одноголосно голосувати за це не будемо, тому що Верховна рада розуміє наслідки прийняття цього рішення", - сказав Кучма.

Він вважає, що на даний момент передчасно йти на прийняття законів про вибори і на зміни до Конституції.

"Якщо будемо перебувати в нинішньому стані: на Донбасі щодня стріляють, причому збільшується кількість обстрілів, там підтягують важке озброєння, не виводять іноземні війська, можна сказати, російські, там не хочуть вести розмову про українсько-російський кордон. Але якщо немає нашого кордону, то це не наша територія. Потрібно виконати рішення Мінського протоколу - режим тиші, відведення важкого озброєння, обов'язково, щоб спеціальна місія ОБСЄ зробила верифікацію і сказала: "Так, озброєння відведено". Це ж теж не зроблено. Тільки тоді можна говорити про успіхи", - додав Кучма.

Також про умови голосування по децентралізації говорив і президент Петро Порошенко. За його словами, голосування за зміни до Конституції може відбутися тільки після повного припинення вогню на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Поки не повернуть український кордон на Донбас, децентралізації не буде - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути