пʼятниця, 04 березня 2016 16:50

"Поганий той солдат, який не мріє стати генералом" - Севрук приміряє крісло генпрокурора

"Поганий той солдат, який не мріє стати генералом" - Севрук приміряє крісло генпрокурора
telegraf.com.ua

Виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук не приховує своїх амбіцій на крісло керівника ГПУ.

Про це йдеться в інтерв'ю чиновника "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується мене і моїх амбіцій - тут питання складне. Кажуть, поганий той солдат, який не мріє стати генералом. Ну, в даний момент я виконую обов'язки генпрокурора, так що знаю, що це таке. Роботи дуже багато, вона складна. У будь-якому випадку, рішення про призначення нового керівника Генпрокуратури приймає президент і Верховна Рада. І спочатку парламент повинен прийняти рішення про відставку", - сказав він.

Водночас Севрук заявив, що ГПУ має очолювати людина "з системи".

"Виходячи з того, що я бачив у попередні роки - коли посаду генерального займали люди, які не мають стосунку до прокуратури - вважаю, що краще, звичайно, щоб генпрокурором був чоловік, який розуміє роботу, розбирається в ній. Людина з системи. Бо якщо людина не з системи, то йому доводиться якийсь період часу вникати в ситуацію, намагатися зрозуміти, що відбувається. А це - втрата часу", - зазначив в.о генпрокурора.

Також Севрук повідомив, що Віктор Шокін продовжує знаходитися у відпустці. "У будь-якому випадку, генпрокурору необхідно бути присутнім в Раді, коли буде розглядатися питання його відставки. Думаю, він вийде з відпустки", - сказав він.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін перебуває у відпустці з невизначеним терміном. Президент вніс подання на його звільнення до парламенту 19 лютого. Депутати зберуться на наступне засідання 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Поганий той солдат, який не мріє стати генералом" - Севрук приміряє крісло генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути