неділя, 22 листопада 2015 07:00

По справах Майдану потрібні спецсуди - Бутусов

По справах Майдану потрібні спецсуди - Бутусов
УНІАН

Створення спецсудів у справах злочинів проти активістів було би правильним рішенням влади. Так Gazeta.ua журналіст Юрій Бутусов прокоментував заяву лідера фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрія Луценка створити окрему судову палату у справах Майдану.

"Насправді, це хороша, правильна ідея. І потрібно виділити більше слідчих у розслідуванні цих справ. Набагато більше, ніж зараз. Потрібні спеціальні суди, які розглядатимуть подібні справи. Це не так легко і швидко зробити. Однак такі системні зміни щодо слідчих груп, оперативних підрозділів та судової системи дозволили б набагато пришвидшити рівень розкриття злочинів", - зазначив Бутусов.

За словами експерта, за два роки після Революції гідності в країні так і не розпочато системних дій у покараннях винних.

"На жаль, ми це (пропозиція Луценка - ред.) чуємо тільки через два роки. І це тільки політична заява, яка жодним чином не підтверджується організаційними заходами", - зауважив Бутусов.

"За два роки різні люди наговорили сотні цікавих ідей. Однак вони тільки залишаються словами. Бо щоб там не сказав Юрій Віталійович, треба оцінювати рівень розслідування за тим, як його організував пан Шокін (генпрокурор - ред.)", - зазначив він.

Однак експерт зауважив: "Але якщо ще за Яреми та Шокіна створили спеціальне управління Генпрокуратури. І це прогресивний крок. То в судах жодних змін не відбувається".

На думку Бутусова, для держави політичним завданням "номер один" є розкриття злочинів проти Майдану. За його словами, влада разом лідерами парламентських фракцій має "сісти разом, відпрацювати, що вони мають зробити для звіту перед народом про результати".

"Це було би найкраще. На жаль, ми не бачимо такої відповідальності. Є фрагментарні дії, але не має системних рішень які б дали результат", - сказав експерт.

Раніше Луценко заявляв, що суди потрібно реорганізувати і створити спеціальну установу "із суддів-добровольців, яке б негайно зайнялися справою".

21 листопада в Україні відзначали другу річницю Революції гідності. Наслідком протестів стало повалення режиму Віктора Януковича і відновлення курсу країни на європейську інтеграцію.

Зараз ви читаєте новину «По справах Майдану потрібні спецсуди - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути