вівторок, 05 липня 2011 16:50

Плющ будує панські хороми

Сьогодні у "Пуща-Водиці" завершується будівництво розкішного маєтку, який увінчаний куполом і зовні нагадує чи то церкву, чи то обсерваторію. Цей будинок зводить колишній спікер парламенту та секретар Ради нацбезпеки Іван Плющ.

Його хатинка вражає триповерховим розмахом і незрозумілими джерелами доходів, на які скромний екс-голова Верховної Ради облаштовується в "Пуща Водиці".

Зміна влади ніяк не позначилася на його планах обзавестися нерухомістю на державних землях. У 2010 році Плющ непомітно дрейфував до нового президента, вступивши в групу "Реформи заради майбутнього", яка розвішала білборди на підтримку курсу Януковича на стовбах урядових трас.

За розпорядженням 1994 року Плющеві було надано в пожиттєве користування будинок №4 в державному комплексі відпочинку "Пуща Водиця".

Але житлових умов, якими Плюща забезпечила держава, було замало. І в останні роки президентства Ющенка по сусідству з дачею Плюща почалося грандіозне будівництво. Виявилося, що екс-спікер почав зводити там ще один будинок.

Колишній керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк запевнив, що Плющ "робить це за свої гроші".

Звідки у політика, який все життя працював на державній службі, гроші для подібної розкоші, сам Плющ коментувати відмовився. Політик не захотів спілкуватися щодо будівництва, яке він, до речі, розгорнув на території, що є державною та фінансується з бюджету.

Як і сам Плющ, так і апарат Верховної Ради відмовилися також надати декларацію про доходи народного депутата.

Водночас у комплексі відпочинку "Пуща Водиця" також відмовилися надати документи, на підставі яких Плющ розгорнув будівництво маєтку та відповісти на питання, у чиїй власності він залишиться.

Можна лише зробити припущення, що Плющ вкладає кошти не для того, щоб ця дача відійшла державі.

Зараз ви читаєте новину «Плющ будує панські хороми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути