четвер, 24 березня 2016 17:34

Плотницького заочно судитимуть

Плотницького заочно судитимуть

До суду направлено обвинувальний акт для заочного засудження "екс-міністра оборони ЛНР" Ігоря Плотницького.

Про це заявили у Генпрокуратурі.

"Прокуратурою міста Києва затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно так званого "екс-міністра оборони ЛНР" Ігоря Плотницького за фактом вчинення терористичного акту, захоплення в заручники та викрадення старшого лейтенанта Збройних Сил України Надії Савченко", - йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

Як встановлено досудовим розслідуванням, підозрюваний на початку травня 2014 року створив та очолив незаконне збройне формування "Зоря". Згодом терориста оголосили "міністром оборони ЛНР".

17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики здійснили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар", які були залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області.

У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон старшого лейтенанта Надію Савченко та вивезти її до Луганська, де вона тривалий час утримувалась в будівлі обласного військового комісаріату. Пізно ввечері 23 червня Савченко незаконно з озброєним супроводженням переправили через державний кордон на територію Російської Федерації.

Плотницькому інкримінують незаконне позбавлення волі або викрадення людини, терористичний акт та незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Зараз ви читаєте новину «Плотницького заочно судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути