пʼятниця, 07 грудня 2012 14:23

Питання єдиного кандидата на президентських виборах є не на часі — Мохник про заяву БЮТ

Питання єдиного кандидата на президентських виборах є не на часі — Мохник про заяву БЮТ
Андрій Мохник. Фото: tvi.ua

Об'єднана опозиція ще не зверталась до "Свободи" із пропозицією узгоджувати єдиного кандидата на президентські перегони 2015 року, проте це питання є завчасним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "свободівець" Андрій Мохник.

"До нас з такою ініціативою "Батьківщина" не зверталась, а от коли буде офіційне звернення, тоді і будемо реагувати. Вважаю, що питання кандидата в президенти є не на часі", - пояснив він.

Говорячи щодо шансів Тимошенко в боротьбі за президентське крісло, він сказав: "Наскільки я знаю, вона в тюрмі. Якщо ситуація буде так ы продовжуватися, то очевидно, що вона сидітиме в тюрмі. Питання, чи вийде вона із тюрми, чи не вийде — це питання діяльності цієї ВРУ 7 скликання, бо в противному випадку ми будуємо повітряні замки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ударі кажуть, що БЮТ спішить поперед батька в пекло з єдиним кандидатом

Говорячи про бажання Об'єднаної опозиції створити єдину партію на її базі, він сказав: "В їхніх умовах, це цілком логічна дія, якщо вони йшли єдиним списком і мають єдину програму, то очевидно, що один із варіантів розвитку подій — це створювати єдину партію".

"Наскільки я знаю новітню політичну історію України, не було позитивних прикладів цього (об'єднання — ред.). Якщо їм це вдасться, то це добре. Якщо не вдасться, то це підтвердить ту тенденцію, що чергове об'єднання закінчується або нічим, або створенням додаткових політичних сил", - пояснив Мохник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В БЮТі закликали своїх союзників підтримати єдиного кандидата на президентських виборах

Окрім того, він додав, що "Свободу" і Об'єднану опозицію об'єднала політична платформа щодо протидії режиму Януковича".

Також він розповів, що сьогодні "Свобода" проводить "політраду і ми розглядаємо питання підготовки до завтрашнього з'їзду, і щодо того, яким чином ми будемо працювати в Верховній Раді України".

Нагадаємо, сьогодні один із лідерів Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов заявив, що опозиційні політичні сили повинні об'єднатися навколо одного кандидата у президенти, аби протистояти тим, хто хоче розколоти опозиційний табір. Таким єдиним кандидатом в Об'єднаній опозиції визначили її лідера — Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Питання єдиного кандидата на президентських виборах є не на часі — Мохник про заяву БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути