середа, 20 лютого 2013 17:18

Питання щодо Кучми виникатимуть постійно - експерт

Питання щодо Кучми виникатимуть постійно - експерт
Віталій Бала. Фото: polittech.org

Питання щодо причетності екс-президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе будуть виникати постійно і поставити у цій справі крапку буде важко.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віталій Бала, коментуючи заяву заступника генерального прокурора Рената Кузьміна щодо того, що у Генеральної прокуратури є достатньо доказів, які підтверджують причетність екс-президента України Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

"Насправді цікаво дивитися, як це все відбувається. Бо буквально на тому тижні Кучма також зробив одну заяву щодо того, що Тимошенко немає жодної причетності до справи Щербаня. Не пройшло багато часу, а вже лунає чергова заява Кузьміна по самому Кучми", - нагадав він, однак зауважив, що навряд чи ці події пов'язані і лише співпадінням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заявами про звинувачення Кучми ГПУ хоче відволікти увагу від справ Тимошенко - експерт

Бала додав: "Навряд чи це злий умисел. Але це дійсно наштовхує на думку, що це певний чином є елементом тиску чи шантажу щодо того, щоби людина займалася своїми справами, і не лізла в інші".

На переконання політолога, захисту Кучми треба раз і назавжди вирішити це питання, оскільки маніпуляції щодо імовірної причетності екс-президента до вбивства Гонгадзе ніколи не припиняться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма знає багато. Якщо говорить, що Тимошенко невинувата, значить має на те підстави - політолог

"Треба вирішити це питання раз і назавжди, щоби не було жодних з цього приводу можливостей знову вплутувати екс-президента у такі неприємні моменти, тим паче вони впливають і на імідж України", - наголосив він, нагадавши також, що нещодавно на суді Пукач також зробив заяву щодо Кучми.

"Поки не буде, як на мене, кваліфікованого адвокатського захисту, то завжди по справі Кучми ці питання буде виникати", - переконаний Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма не був зацікавлений у вбивстві Гонгадзе - Обиход

Експерт додав: "Ця справа вже крутиться не перший рік і тому важко сказати, як можна в ній раз і назавжди поставити крапку. Тим паче, не варто забувати, що у у новому КПК є така норма, за якою будь-хто може сказати, що йому хтось казав, що Кучма винен (і це буде доказом — ред.). Тому тут може бути все, що завгодно".

Зараз ви читаєте новину «Питання щодо Кучми виникатимуть постійно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути