пʼятниця, 19 квітня 2013 21:47

Після підписання Угоди про асоціацію ЄС захищатиме Україну в енергетичній війні з Росією - євродепутат

Після підписання Угоди про асоціацію ЄС захищатиме Україну в енергетичній війні з Росією - євродепутат
Фото: grani.kiev.ua

Євросоюз буде захищати інтереси України у енергетичній війні з Росією після підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі. Як повідомляє "Дзеркало тижня", про це заявив депутат Європарламенту і віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольські.

Він відзначив, що без підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна буде все більше вразливою перед Росією в питаннях енергетичної безпеки.

"Саме підписання договору з Україною про асоціацію, чого очікують у ході листопадового саміту у Вільнюсі, дозволить Євросоюзу та Європейській комісії під час розгляду всіх енерготранзитних проектів, у тому числі тих, в яких задіяна Україна і її інтереси, відстоювати їх як інтереси країни, яка виконала велику частину євроінтеграційного шляху", - зазначив Саріуш-Вольські.

Щодо впливу від будівництва "Південного потоку" на енергобезпеку ЄС, він зазначив, що це - абсолютно політичний проект "Газпрому" і РФ . Політик також підкреслив, що пріоритетом ЄС є поставки газу з Каспійського регіону, і висловив надію, що проект "Набукко" буде реалізований.

Зараз ви читаєте новину «Після підписання Угоди про асоціацію ЄС захищатиме Україну в енергетичній війні з Росією - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути