четвер, 30 червня 2016 12:04

Підвищуючи тарифи, влада готує масове виселення з квартир за борги по комуналці - Скорик

Підвищуючи тарифи, влада готує масове виселення з квартир за борги по комуналці - Скорик
Микола Скорик

З 1 липня в Україні в 2 рази дорожчають опалення і гаряча вода. Таке різке підвищення тарифів призведе до масових неплатежів за комуналку, наслідком яких будуть виселення з квартир за борги, вважає народний депутат від "Опозиційного блоку" Микола Скорик. На його думку, влада вибудовує схему, яка дозволить їй скуповувати квартири українців за безцінь.

"Підвищуючи тарифи в 2 рази, уряд свідомо ставить своїх громадян перед вибором - або не платити за комуналку, або померти з голоду. Звичайно, люди перестануть платити і підуть позови в суди, через які влада буде відбирати у неплатників житло. Так вибудовується схема, яка дозволить чиновникам з влади скуповувати квартири за безцінь", - заявив Микола Скорик.

Політик нагадав, що лише місяць тому суд відібрав у жителя Луцька квартиру за борги по комуналці. "Але ж це були ще старі тарифи. Що ж говорити про нові? Хто в змозі платити 2 тисячі за опалення або 85-90 гривень за куб гарячої води? Тільки міністри, які прийняли таке рішення", - додав він.

На думку Миколи Скорика, влада свідомо створює ситуацію, коли більшість населення не зможе оплачувати комунальні послуги. "У цій ситуації люди або самі будуть продавати житло, або у них його будуть відбирати. А скуповувати будуть ті, хто при владі і у кого є гроші. Уже зараз в деклараціях багатьох чиновників по 5, а то й по 10 квартир. І вони добре знають, що скуплене за безцінь житло - найкраще капіталовкладення", - пояснив він.

Микола Скорик впевнений, що підвищення тарифів не обґрунтоване економічно. "Україні для опалювального періоду вистачає газу власного видобутку. Його ціну підняли до ціни імпортного газу і заявляють, що це економічно обгрунтована ціна. Але не може бути однаковою ціна газу, видобутого в Полтавській області, і газу, який пригнали по трубах з Німеччини або Сибіру. Український газ однозначно повинен бути дешевше і якщо його ціна завищена, це означає, що хтось кладе різницю в свою кишеню. А оплачувати цей узаконений рекет повинні звичайні громадяни", - пояснив він.

"Опозиційний блок вимагає від влади скасувати подорожчання опалення та інших тарифів. Ми звернулися з цього питання до судів і сподіваємося досягти результату. Узаконене пограбування людей необхідно зупинити", - резюмував політик.

Нагадаємо, 9 червня Нацкомісія з питань регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг затвердила нові тарифи на опалення і гарячу воду. Згідно з цим рішенням, з 1 липня ціни на них зростуть у середньому по країні в 1,94 рази, а в окремих регіонах - більш ніж в 2 рази. Так, в Києві опалення 1 кв. м опалювальної площі дорожчає з 16 до 33 грн, а 1 куб. м гарячої води - з 41 до 83 грн.

Зараз ви читаєте новину «Підвищуючи тарифи, влада готує масове виселення з квартир за борги по комуналці - Скорик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути