середа, 23 листопада 2011 12:50

Підвищені пенсії для чорнобильців Тігіпко здере з багатих

Підвищені пенсії для чорнобильців Тігіпко здере з багатих

За збільшення пенсій чорнобильців, яке заплановане урядом на 2012 рік, заплатять багаті.

Про це сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів повідомив віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Підвищення пенсій потребує в цілому 1 млрд 900 млн грн. 500 млн ми вже заклали в проект бюджету на 2012 рік. Додатково ми виділили 1 млрд 400 млн. Але це поки що пропозиція Кабінету Міністрів. Упевнений, що ми зможемо переформувати бюджет, щоб знайти ці гроші. Зараз ми активно обговорюємо податок на багатство. Це мінімум 800 млн. Друге — ми вивісили на своєму сайті проект введення окремого збору з операцій з офшорними зонами. Якщо будуть прийняті всі пропозиції, які ми зараз почали відпрацьовувати з громадськістю і з робочими групами, то це ще 3 млрд грн. При чому без Кіпру. Тому що по Кіпру готуємо окреме рішення, адже це країна Європейського Союзу, тому тут ми не можемо підійти. Але це рішення ми підготуємо. Якщо ми приймемо тільки ці два рішення, то вдвічі перевищуємо те, що запропонували по чорнобильцях", - розповів Тігіпко.

За його словами, сьогодні по світу нараховується близько 100 офшорних зон. До них відносяться ті регіони, у яких податки значно нижчі, ніж в середньому по світу.

"Нашим законодавством поки визнано 33 офшорні зони. По них є можливість нашому бізнесу обходити ті рішення, якими ми пробуємо підняти рівень оподаткування. Те, що ми запропонували, робить це неможливим. Ми практично оподатковуємо всі операції, які будуть виходити з України у ці зони. Ви не зможете перерахувати туди гроші без того, щоб заплатити попередньо внесок у бюджет. Ви не зможете відправити туди товар без того, щоб не заплатити 12% до Пенсійного фонду, які ми встановили на все. Ми запечатали всі операції", - зазначив віце-прем'єр.

Більше того, як наголосив Тігіпко, мова йде про перелік цих офшорних зон. Новим законопроектом їх збільшать з 33 ще на 35.

Зараз ви читаєте новину «Підвищені пенсії для чорнобильців Тігіпко здере з багатих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути