понеділок, 16 січня 2017 17:40

Перші у новому році Мінські переговори дали невтішні результати

Перші у новому році Мінські переговори дали невтішні результати
УНІАН

Бойовики продовжують блокувати звільнення заручників.

Про це в Facebook після переговорів у Мінську написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з Донбасу Ірина Геращенко.

"Попри обіцянку до новорічних свят відпустити підлітків, яких звинуватили в диверсіі, ОРДЛО досі тримає неповнолітніх у тюрмі. Це і є ціна слова бойовиків.

Попри заклик лідерів Нормандського формату і ТКГ звільнити до нового року заручників і жест доброі волі з боку української сторони й односторонню передачу 15 осіб, звільнення заручників надалі заблокували. Представники ОРДЛО говорили, що іх жестом доброї волі була передача Тараса Колодія і двох жінок, долю яких разом з усіма іншими заручниками ми неодноразово обговорювали в Мінську. Зараз вони знову наполягають на негайній амністіі як передумові звільнення і передавання ім близько 700 осіб в обмін на близько 50", - повідомила вона.

Українська сторона наполягає на негайному розблокуванні звільнення заручників, заявила Геращенко.

18 січня відбудеться скайп-конференція за участі представників групи Кучми і Сайдіка.

"Звільнення заручників мають розблокувати - така наша вимога", - зауважила вона.

Геращенко додала: попри те, що Україна 31 березня 2016-го відкрила КПВВ "Золоте", через деструктивну позицію бойовиків цей пункт не працює, що створює серйозні гуманітарні проблеми жителям Луганщини по обидва боки лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський кадровик вибалакав таємниці Кремля

"Ми наполягаємо, щоб питання відкриття КПВВ стало пріоритетним і його порушив, зокрема міністр закордонних справ Австрії, який головує в ОБСЄ", - написала посадовець.

Міжнародному комітету Червоного хреста не дають доступу до тюрем на окупованих територіях і в РФ для зустрічі з українськими заручниками та передавання їм гуманітарного вантажу.

Геращенко назвала "важкими" сьогоднішні переговори у Мінську.

На маріупольському напрямку кількість обстрілів перевищувала разом узяті на луганському та донецькому. Вогневу активність здійснюють по всій лінії фронту. У районі Мар'їнки поранили військовослужбовця.
Зараз ви читаєте новину «Перші у новому році Мінські переговори дали невтішні результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути