неділя, 25 листопада 2012 03:57

"Перевибори нікому не цікаві" - Булатецький
28

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Вже вдруге в Черкасах пройшов форум демократичних сил Черкащини. Скликав його представник об'єднаної опозиції Микола Булатецький, що балотувався в народні депутати по окрузі №194 з центром у місті Черкаси. За даними протоколів він обійшов свою опонентку  Валентину Жуковську на 12 тис. голосів. Проте на окрузі призначили первибори.

О 12:15 в залі їдальні заводу "Фотоприлад" прийшли близько 120 осіб: прихильники Булатецького та "Батьківщини", представники ОВК, ДВК та інші кандидати в депутати. В їдальні холодно. Люди сидять у верхньому одязі. Попередній форум проходив у залі обласного краєзнавчого музею. Після того звідти звільнили директора. Тому цього разу зал для зустрічі довелося шукати довго.

На початку Микола Булатецький звертається до людей, підіймаючи питання перевиборів:

"Я закликаю до перевиборів. Але перевибори по всій Україні – тема нікому нецікава. Всі хочуть тільки правити. Політична еліта каже, що, мовляв, вони все повирішують в парламенті. Ми їм даємо сигнали: якщо ви візьмете мандати, то ми вважатимемо, що ваші мандати будуть покриті кров'ю людей, що за них страждали. Мандати будуть покриті сльозами Юлії Тимошенко і гнівом та печаллю Юрія Луценка, який буде сидіти й далі." - каже Булатецький.

В залі чути схвалення слів  Булатецького. Дехто й аплодує.

"На жаль чомусь і лідери нашого об'єднання нас не підтримують у перевиборах. У них іде дискусія: хто перший для цього напише заяву. А в них же лежить лист Юлії Тимошенко, де сказано: "Друзі мої, не беріть мандати, визволіть мене із тюрми." Вони ніяк не реагують. Кажуть, що вже в раді все вирішать. А по наших округах на перевибори вони, бачте, погодились." - додає Микола Іванович.

В ході засідання обговорюють перебіг виборів і подій в ОВК Черкас та Канева.

"Тема сьогоднішнього форуму – дати оцінку фальсифікаторам. Все це справа рук Тулуба і Дернового. Та й депутатів міської ради зловили на підкупі. Вони ж відверто допомагали моїй опонентці. Тулуб (голова Черкаської ОДА) відмахується. Хай він піде проти мене на перевиборах і там народ дасть оцінку його діяльності. І хай з собою візме і Одарича (мер Черкас)." - каже Булатецький. На стіні позад нього розтягнули плакат зі знімками подій на ОВК №194. На столі дві теки документів зібраних за післявиборний період. Форум протоколюють.

"Ми зараз маємо готувати документи до судів, звернення до ЗМІ про те, що відбувалися злочини. Готуватимемо документи до ОБСЄ про те, що вибори відбулися з брутальними фальсифікаціями. До їхнього звіту ми додамо конкретні свідчення і документи про те, що відбувалося в Черкасах і на Черкащині. Ми подамо документи до Європейського суду." - каже Булатецький.

На форумі виступив і кандидат  в депутати зі 197-го, теж "проблемного", округу Леонід Даценко. На його окрузі внаслідок фальсифікацій перемогу ледь не віддали олігарху Губському.  Проте теж призначили перевибори. За даними протоколів із мокрими печатками із 197 округу Леонід Даценко випередив Губського на 4600 голосів. Напередодні вночі з архіву м. Канів, центру 197-го округу, викрали бюлетні з 18 зфальшованих дільниць.

"Це вже просто цинічно. Нинішня влада кришує і захищає фальсифікаторів. Фактично президент і його режим розпочали передвиборну кампанію. Ці вибори – перевірка перед президентськими. Якщо на парламентиських здали п'ять округів, то вже на президентських, може, здадуть 5 областей." - прокоментував Леонід Миколайович.

Щодо всеукраїнських перевиборів погляди кандидатів різняться. Даценко підтримує варіант з перевиборами на окремих округах.

"Лідери опозиції кажуть, що іншого виходу не було. Це, навіть, і перемога, що вдалося домовитись про перевибори. Міг би бути сценарій, де переможцями Янукович оголосив би наших опонентів. Перевибори по всій Україні нічого не змінять. Люди ж будуть в списках ті самі. Єдиний нюанс – дата перевиборів на цих п'яти округах. Ми кажемо: "Зараз!", а наші лідери чекають поки їх регіони почнуть до цього спонукати" - каже Леонід Миколайович.

О 13.25  оголошують перерву. Люди йдуть до столів з кавою та булочками.  Дехто бере одразу по три булочки. Дехто кладе і в пакет.

Друга частина засідання починається переглядом відео, на якому Булатецький виступає в ЦВК. По тому продовжують обговорювати фальсифікації і подальші свої дії.

Обговорення триває до 14:35. Наступний форум планують провести за тиждень, наступної суботи.

Зараз ви читаєте новину «"Перевибори нікому не цікаві" - Булатецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути