пʼятниця, 16 вересня 2016 11:54

Перелома розкрив механізм фальсифікації "справи ОПЗ"

Перелома розкрив механізм фальсифікації "справи ОПЗ"

"Оскільки слідство затягує час, ми (разом з першим заступником директора Одеського припортового заводу Миколою Щуріковим) через суд вимагатимемо від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури негайно передати справу по Одеському припортовому заводу до суду для розгляду по суті. Ми впевнені в своїй невинуватості".

Про це заявив в інтерв'ю журналу "Кореспондент" екс-голова наглядової ради Одеського припортового заводу, перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома.

"Поведінка НАБУ і САП говорить тільки про одне - "справа ОПЗ" виявилася фейком і тепер вони гарячково думають, як бодай щось "намалювати". За логікою речей, у слідства мало бути достатньо доказів моєї провини вже на момент затримання, два місяці тому", - наголошує Перелома.

Він пояснив, що підозру йому вручили 14 липня. За законом, 14 вересня до суду мали передати обвинувальний акт. Однак прокурор САП Назар Холодницький постійно заявляв, що йому бракує часу й передача до суду може бути перенесена на кінець осені. В результаті САП подовжила досудове слідство до 14 листопада. "Але ж ви розслідуєте цю справу з початку року", - обурився Перелома.

Топ-менеджер назвав звинувачення з боку НАБУ і САП "категоричною неправдою" - "вони як мінімум - надумані, а як максимум - сфальсифіковані. Інакше як можна пояснити той факт, що пан Холодницький разом із детективами НАБУ і своїми прокурорами так і не зміг нічого довести? Всі пояснення зводяться до твердження: "Ми вважаємо, що таке є можливим", - підкреслив Перелома.

Він констатував, що НАБУ і САП демонстративно проігнорували і відмовилися долучити до справи акт аудиту Держфінінспекції,що провели за відповідним рішенням Кабміну. Перелома повідомив - там не зафіксовано жодних порушень, у яких його та Щурікова намагаються звинуватити НАБУ й САП. А завод вперше за 4 роки отримав прибуток.

"Це була комплексна перевірка за участю ФДМ, податкових органів, Антимонопольного комітету та інших. Про результати аудиту Кабмін, особисто прем'єр-міністр Гройсман були проінформовані. Потім із результатами ознайомилися інші органи влади - зокрема, НАБУ", - зазначив Перелома.

Замість цього, за його словами, НАБУ підключає приватну компанію, яка майже невідома на ринку, не має імені й репутації, а раніше була замішана в скандалі з виведенням грошей з банку "Надра". Пояснюючи механізм фальсифікації своєї справи, Перелома сказав, що ця приватна компанія "працює на матеріалах, які їй надали детективи НАБУ. А останні так компонували матеріали, щоб на їх підставі отримали потрібний їм результат. Водночас від експертів і суду приховують ті матеріали, які повною мірою показують неспроможність звинувачень", - стверджує Перелома.

Зараз ви читаєте новину «Перелома розкрив механізм фальсифікації "справи ОПЗ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути