вівторок, 18 серпня 2015 15:11

Пентагон передасть Україні надпотужні радари - ЗМІ

Пентагон передасть Україні надпотужні радари - ЗМІ

Американські радари широкого радіуса дії готові до відправлення, проте адміністрація президента США Барака Обами не ухвалює відповідне рішення, тим самим надаючи Путіну можливість розгортати свою агресію.

Про це пише The Wall Street Journal.

"Російські ставленики в окупованій східній Україні обстріляли українські позиції в минулі вихідні і понеділок... Це одна з наймасштабніших ескалацій конфлікту з моменту набрання чинності угодою про припинення вогню цієї зими. Тим часом, адміністрація Обами продовжує відкладати надання радара, який дасть можливість українським силам захиститися від обстрілу", - пише The Wall Street Journal.

У той же час журналісти видання із посиланням на джерела у військовому відомстві США повідомляють, що необхідні радари готові до відправлення, але для цього бракує відповідного рішення Білого Дому.

"Система готова до відправлення в Україну... американські військові також готові провести навчання, - пише видання, посилаючись на коментар високопоставленого американського військового чиновника. - Але Пентагону, через місяць після анонсування, яке наробило галасу в пресі, все ще потрібно політичне рішення Вашингтона".

На думку журналіста видання, адміністрація Обами відмовляється надати Києву летальне озброєння і навіть раніше погоджена нелетальна допомога поставляється не завжди.

Нагадаємо, у липні Пентагон розглядав питання передачі Україні радарів AN/TPQ-36 і AN/TPQ-37 Firefinder. Потужний радар із радіусом дії від 24 до 50 кілометрів планували задіяти для боротьби з артилерією проросійських сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон передасть Україні надпотужні радари - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути