Ексклюзиви
неділя, 22 листопада 2015 17:48

"Пенсіонерам треба заборонити голосувати. Долю країни має вирішувати молодь" - командир полку "Київ"

"Пенсіонерам треба заборонити голосувати. Долю країни має вирішувати молодь" - командир полку "Київ"
фото: Ельдар Сарахман/Gazeta.ua

Під час віче проводити мітинги з критикою влади не на часі, й зіграє на руку ворогу. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив командир підрозділу МВС - полк "Київ" Богдан Войцеховський. До підрозділу входять батальйони "Київ-1", "Київ-2", "Золоті ворота", "Свята Марія" й "Січ". На віче на Майдані 22 листопада він з полком охороняв громадський порядок.

"Такі мітинги проводити не правильно саме зараз. Якщо внутрішню ситуацію в країні розхитають – це на руку лише нашим ворогам. Два роки тому все починалось із студентського руху – форпосту змін. А зараз на Майдані переважно пенсіонери. Я б їм взагалі заборонив голосувати. Вони вже своє життя прокомпостували. А зараз молодь через них страждає", - Вважає Войцеховський.

Командир полку "Київ" переконаний, що весь той жах, який країна пережила після втечі Януковича, й переживає досі на Донбасі – не на марне.

"Це кровопускання було нам потрібне, щоб відчути себе нацією. Ми на стільки звикли жити в маленькій помийниці. Там трішки вкрав, там з'їв. А тут нас раптом трусонуло. Після такої тряски мають вийти вперед молоді, змінювати країну", - сказав він.

Військовий зауважив, що зміни в країні відбулися, бо в людей змінилося мислення. Але головним недоліком Войцеховський вважає корупцію в судах.

"Ніколи до Революції Гідності не бачив людей такими згуртованими. Все життя служив на держслужбі. Був пов'язаний із системою. Під час Помаранчевої революції, зізнаюсь, тільки й чекав на розгін того Майдану. Але, Слава Богу, що тоді в Даниловича вистачило розуму якось все пропетляти. Бо війна могла початися ще тоді. Революція гідності мною і моїми колегами сприймалась по-іншому. Ми розуміли, що відбувається. Офіцери були обурені подіями в Києві, діями влади. Якби армії дали команду – сумніваюсь, що хтось пішов би проти людей. Ми були за народ. Приходили сюди "на роботу". Щось записували, фотографували. Але нам було байдуже. Тут були мої друзі з "Афганської сотні". Просто мені не подобається, коли мною командують люди, які носять зірки не на погонах, а у вигляді татуювання на ключицях", - підкреслив Богдан Войцеховський.

Зараз ви читаєте новину «"Пенсіонерам треба заборонити голосувати. Долю країни має вирішувати молодь" - командир полку "Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути