четвер, 20 вересня 2012 10:49

Спецтема: Боротьба за "мову"

Павличко хоче бачити Кличка на мітингу проти "мовного" закону

Павличко хоче бачити Кличка на мітингу проти "мовного" закону
Фото: ex.ua

Письменник Дмитро Павличко переконаний, що на мітингу на захист української мови має бути присутній і лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

Про це він розповів під стінами Київської міської ради, де продовжується акція проти ухвалення в Києві "мовного" закону та надання російській мові статусу регіональної у столиці.

"Ми опинилися в тяжкій ситуації. Я бачу тут партію "Батьківщина" та партію "Свобода". Я дуже вдячний цим людям, але я ще хочу тут побачити Віталія Кличка", - повідомив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання на наступному скликанні Київради не розглядатимуть

Він розповів, що нещодавно потрапив на зустріч, де був присутній і Кличко, де той запевнив, що в Україні "була, є і буде єдина державна українська мова".

"Сьогодні об'єднана опозиція — це Яценюк, Тягнибок і Кличко", - запевнив він, додавши: "Нам треба знати, що зараз живемо в окупаційній країні, Янукович своїми діями переплюнув всіх царів. Зараз він нищить українську мову догоджаючи Москві. У росіян в Донецьку та українців південно-східного регіону ніхто не забирав російської мови. Вони потребують зараз не мови, а соціального захисту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" збираються зробити "мовний" закон недіючим на території Києва

Павличко переконаний, що невдовзі треба буде виходити на майдан, і там стояти будуть люди як із західної, так із східної України разом.

"Буду кликати вас на майдан, де ми з'їдемося з шахтарями з Донецька, де ми будемо разом із росіянами та євреями. Російська в Україні завжди була вільна, ніхто її не забороняв, а проблеми в українців зараз спільні", - додав письменник.

Він додав, що проти "двуязичія", яке нав'язується владою він не хоче бути "двуязичніком, бо знає десять мов".

"Зараз вони хочуть відібрати у нас найдорожче, адже мова — це і є наша держава", - резюмував Павличко.

Зараз ви читаєте новину «Павличко хоче бачити Кличка на мітингу проти "мовного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути