пʼятниця, 06 травня 2016 11:29

Парубій представив внутрішню реформу Верховної Ради

Парубій представив внутрішню реформу Верховної Ради

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій пропонує створити новий орган - раду комітетів. А також збільшити кількість пленарних тижнів - із 2 до 3.

Такі зміни голова парламенту презентував у п'ятницю.

"Пропозиція полягає в тому, щоб ми замість 2 пленарних тижнів у місяць мали 3. Відповідно, збільшиться кількість днів, коли депутати зможуть приймати рішення. Збільшити кількість часу для роботи депутатів у комітетах, відведеного для повноцінного опрацювання законопроектів до їхнього винесення на пленарне засідання", - розповів Парубій.

У понеділок пропонує виділити час для роботи з урядом. Замість п'ятничної "Години запитань до уряду" запровадити 3-годинну дискусію між парламентом і урядом.

"Спільне обговорення законопроектів та дискусія між депутатами та урядом зможуть забезпечити вищу якість законопроектів", - наголосив спікер.

У вівторок - повноцінне пленарне засідання.

Середу мають намір повністю присвятити роботі в комітетах. По завершенню - засідання ради комітетів, яка пропонуватиме порядок денний на наступний пленарний тиждень.

Четвер - пленарне засідання.

У п'ятницю - погоджувальна рада, яка зараз проводиться у понеділок. Залучити голів фракцій і оформлювати матрицю, яку напрацювала рада комітетів.

"Прийшов час, щоб ці теоретичні напрацювання ми змогли вводити поетапно в дію. Переконаний, що реформування Верховної Ради є одним із найважливіших завдань, які стоять перед усім суспільством", - підкреслив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У змінах до регламенту ВР є "бонус для олігархів" - Томенко

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів, як боротися з кнопкодавством.

Зараз ви читаєте новину «Парубій представив внутрішню реформу Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути