четвер, 25 жовтня 2012 15:25

Партію регіонів хочуть ліквідувати

Партію регіонів хочуть ліквідувати
Ростислав Новоженець зробив "регіоналам" подарунок. Фото: gazeta.ua

Сьогодні заступник голови УРП і кандидат у народні депутати по виборчому округу №115 Ростислав Новоженець повідомив, що подав позов на Партію регіонів. Відповідний адміністративний позові він подав у окружний адміністративний суд міста Києва. У своєму позові він вимагає заборони діяльності  та ліквідацію владної політичної партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонерку в Новому Бузі оштрафували за те, що вона "порушила обмеження ведення агітації з населенням" - постанова суду

Про це він розповів на прес-конференції у Львові.

"Завтра виповнюється 15 років із заснування Партії регіонів, - розповів він. - У Харкові мають відкрити партійний музей. Наша Українська республіканська партія не змогла упустити такої нагоди, щоб не зробити їм такий "подарунок". Ми вважаємо, що вони вже достатньо зробили і час припинити їх існування. Ця партія нараховує 1,4 мільйони членів. Нацистська партія теж була велика, але де вона тепер? Ми вже маємо досвід, неодноразово давали позови в суд на Комуністичну партію. Щоправда без бажаних результатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я прошу в українців вибачення за кожне рішення, яке вплинуло на повернення неодиктатури" - Тимошенко

Обвинувачення базуються на порушенні частини 1 статті 37 Конституції України. В ній говориться, що забороняються партії, цілі і дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки.

Як аргументи Новожениць навів три приклади порушення партією цієї статті. Першим з них є з'їзд місцевого самоуправління 28 листопада 2004 року в Северодонецьку, ініційований Партією регіонів. Тоді було прийнято рішення провести референдум по утворенню Південно-Східної республіки з столицею в Харкові. Наступним іде договір підписаний між Україною та Росією 21 квітня 2010. За ним відбулася пролонгація перебування російського Чорноморського флоту на нашій території до 2042 року. Останнім є нещодавно прийнятий закон "Про засади державної мовної політики".

Сама Українська республіканська партія не бере участі у цьогорічних виборах. За словами Новоженця, їм не вистачило коштів для цього. Проте 5 кандидатів від партії ідуть самовисуванцями по мажоритарних округах Львівщини.

Зараз ви читаєте новину «Партію регіонів хочуть ліквідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути