вівторок, 17 травня 2011 09:56

Партія регіонів обіцяє полегшити студентам життя

Партія регіонів обіцяє полегшити студентам життя

Член парламентської фракції Партії регіонів, голова ВМГО "Молоді регіони", член робочої групи з підготовки нової редакції законопроекту про вищу освіту Андрій Пінчук заявив, що цей документ встановлює розмір мінімальної студентської стипендії на рівні не менше прожиткового мінімуму.

Як повідомила прес-служба Пінчука, за словами депутата, це стало результатом майже двомісячної роботи експертної робочої групи з числа ректорів вищих навчальних закладів, профспілок, органів студентського самоврядування ВНЗ та молодіжних громадських організацій над нової редакцією проекту Закону України "Про вищу освіту".

"Відповідно до тексту законопроекту буде запроваджений механізм визначення порядку формування вартості навчання у вищому навчальному закладі. Розмір оплати за навчання повинен буде встановлюватись у грошовій одиниці України - гривні з урахуванням офіційно визначеного індексу інфляції за попередній календарний рік і не може змінюватись протягом строку дії укладеного договору", - наголосив Пінчук.

Він також зазначив, що студенти зможуть безоплатно проходити виробничу практику на підприємствах, їздити у відрядження на конференції та семінари Україною та за кордон.

Крім того, проект Закону "Про вищу освіту" передбачає збереження фінансування органів студентського самоврядування на рівні 0,5% від спеціального фонду вищого навчального закладу, участь у формуванні індивідуального навчального плану тощо. Студенти, які навчались на бюджетній формі навчанні, отримують дипломи про вищу освіту за рахунок коштів Державного бюджету України.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів обіцяє полегшити студентам життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути