вівторок, 19 березня 2013 23:35

"Партія повинна захищати своїх депутатів" - Сас про мандат Власенка

"Партія повинна захищати своїх депутатів" - Сас про мандат Власенка
Сергій Сас. Фото: news.liga.net

Фракція "Батьківщина" мала відстояти питання щодо повернення мандату колишньому народному депутату Сергію Власенку.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас, коментуючи ситуацію довкола Власенка та сьогоднішнє розблокування парламенту.

"В принципі, в мене також виникає питання, чому не відстояли питання Власенка. Мабуть, що складання присяги наступного по списку депутата внесло певні нерозуміння в те, що відбувається, бо я  переконаний, що партія повинна захищати своїх депутатів. Це є обов'язковою умовою існування фракції", - зауважив Сас.

"Мова йде про захисника Тимошенко, і всім зрозуміло, що він постраждав саме з огляду на цю політичну обставину", - висловив думку народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич звинуватив опозицію, що вони "здали" Власенка, як склотару

Окрім того, за його словами, завтра народні депутати повинні розглянути питання щодо створення тимчасової слідчої комісії, аби розслідувати ситуацію довкола Сеогія Власенка.

"Фракція "Батьківщина" засідала з цього приводу також, і було погоджено рішення щодо створення слідчої комісії, аби розслідувати факти, які мали місце при вирішенні питання про дострокове припинення повноважень народного депутата Сергія Власенка. Думаю, що завтра буде розглянуто питання щодо створення слідчої комісії", - висловив думку народний депутат.

Нагадаємо, 5 березня депутати від фракції "Батьківщина" заблокували парламентську трибуну у зв'язку із розглядом ВАСУ справи про позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата.

6 березня 2013 Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувати суміщенням Власенка депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна підтримка: у Ющенка - найменша, у Кличка - найбільша

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко у ряді кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «"Партія повинна захищати своїх депутатів" - Сас про мандат Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути