вівторок, 24 листопада 2015 12:08

Парламент знову провалив урядовий законопроект про приватизацію

Парламент знову провалив урядовий законопроект про приватизацію

Верховна Рада знову провалила голосування за урядовий проект правок до приватизаційного законодавства, який дозволив би розблокувати велику приватизацію в країні.

У ході сигнального голосування за прийняття законопроекту в першому читанні проголосували лише 189 депутатів при необхідному мінімумі в 226.

"Очевидно, що немає необхідної кількості голосів. Ми відкладаємо розгляд цього питання. Я прошу на базі профільного комітету провести відповідну роботу", - сказав спікер Володимир Гройсман.

Законопроект №2319а вносить зміни до законів "Про приватизацію державного майна" та "Про Фонд державного майна", скасовуючи норму про обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об'єктів груп "В" і "Г" до проведення конкурсу і дозволяючи залучити до приватизації об'єктів радників.

Документ також передбачає, що у приватизації українських держпідприємств не зможуть брати участь покупці з Російської Федерації, а торговці цінними паперами повинні будуть подавати інформацію про осіб, в інтересах яких вони купують державні корпоративні права.

Під час попереднього голосування законопроект підтримали лише 183 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Парламент знову провалив урядовий законопроект про приватизацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути