понеділок, 23 листопада 2015 15:26

Парламент має завадити поверненню Януковичу вкрадених коштів - Пашинський

Парламент має завадити поверненню Януковичу вкрадених коштів - Пашинський
Віктор Янукович. Фото: nv.ua

Верховна Рада має ухвалити законопроект про спеціальну конфіскацію майна "героїв" українського та міжнародного санкційних списків.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський сьогодні на погоджувальній раді.

"Є законопроект №3025. Ми давно хотіли поставити його в порядок денний і проголосувати, але кожного разу він випадає. Я вважаю, що ми зобов'язані розглянути його на цьому тижні і почати реальну процедуру, в рамках чинного законодавства, арешту активів Януковича та його спільників, щоб не трапилося так як вони мріють, коли санкції будуть зняті, а вони заберуть кошти", - сказав Пашинський.

"Ми випустили це з поля зору і на сьогодні у ЗМІ пішла піар-кампанія, направлена на звільнення цих активів", - сказав народний депутат.

За словами Пашинського, уже є рішення Печерського суду про звільнення активів Курченка та порушення справи проти слідчих, які розслідують його справу.

"Уявіть собі, що зараз Заходом знімаються санкції із соратників Януковича, а профільне управління Генпрокуратури навіть не надало жодного папірчика, аби ці санкції не знімали. Зараз, наприклад, 80 мільйонів доларів надзусиллями знайдені в Прибалтиці. Люди, які мали все це розслідувати і арештовувати, заважали процесу з усіх сил", - підкреслив представник "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Парламент має завадити поверненню Януковичу вкрадених коштів - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути