пʼятниця, 24 лютого 2017 08:21

Парасюк окреслив план завершення війни

Парасюк окреслив план завершення війни
Фото: АР

Для повернення під контроль Україні окупованих територій Донбасу необхідно розірвати всі можливі зв'язки з бойовиками.

Таку думку висловив народний депутат Володимир Парасюк у інтерв'ю ресурсу PolitekA.

"Хочемо вирішити проблему Донбасу? Тоді треба припиняти торгівлю. Поки забезпечуватимемо комфортні умови існування, а фейкові республіки себе позиціонуватимуть як держави, доти ця війна триватиме. Якщо ж розуміємо, що окупанти – це маргінали, незрозумілі дикуни, які прийшли з автоматами на нашу землю, – так наближаємо завершення війни. Відключити їм газ, воду, світло, залишити без ахметовських гумконвоїв, забути про постачання продовольства – війна сама закінчиться. Заручники ситуації всі сюди втечуть", - переконаний Парасюк.

Він наголосив, що торгівля може надовго затягнути процес деокупації територій.

"Деякі політологи розповідають, що в світі є різноманітні ситуації, коли торгують із представництвами окупованих територій, які взяли правління в незаконний спосіб. Називають Грузію, Придністров'я, Нагорний Карабах. Це все дуже добре, але їх усіх об'єднує те, що ці конфлікти – не вирішені, а заморожені на віки вічні", - зазначив Парасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з фракцій залишає парламент і їде на Донбас

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.

Блокувальники хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий підтримав дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семенченка та Соболєва. Також блокаду підтримала "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Парасюк окреслив план завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути