пʼятниця, 23 вересня 2016 15:55

Парасюк дійшов до Вілкула: 10 фактів до скандалу
6

22 вересня увечері в будівлі телеканала "112 Україна" сталася сутичка між позафракційним депутатом Володимиром Парасюком і "опоблоківцем" Олександром Вілкулом. Згодом Парасюк посварився з охоронцем і водієм Вілкула на парковці. Намагався виламати двері та подряпав автівку. Подія набула розголосу.

Gazeta.ua нагадує читачам 10 найцікавіших фактів з біографії Парасюка.

Ультиматум Януковичу

Автор: tsn.ua
 

Парасюк був активним учасником Майдану. Серед членів його сотні був також батько. Під час протистояння 18-20 лютого 2014 року самооборонцям вдалося не допустити захоплення приміщення консерваторії "беркутівцями".

21 лютого 2014-го вийшов на сцену Майдану після виступу представників парламентської опозиції, які оприлюднили ультиматум Віктору Януковичу.

"Друзі, я не буду багатослівним, не хочу розводити тут дурних розмов, якими нас годують два з половиною місяці. Я не вірю в ці тяжкі політичні процеси, про які вони говорять. 77 людей поклали голови, а вони домовляються. Я вас дуже прошу: підтримайте ту річ — я вам кажу від своєї сотні, де є мій батько, який приїхав сюди — якщо ви завтра до десятої години не виступите з заявою, щоб Янукович йшов у відставку, ми йдем на штурм зі зброєю. Я вам клянусь", - заявив тоді.

У російському полоні

Автор: Facebook
 

Під час війни на Донбасі Парасюк став командиром 4-ї роти батальйону "Дніпро-1" головного управління МВС Дніпропетровської області.

31 серпня 2014 року під час спроби виходу з оточення під Іловайськом отримав осколкове поранення в голову і потрапив у 2-денний полон. За словами теперішнього мера Дніпра Бориса Філатова Парасюка взяли в полон російські кадрові військові. Потім вивезли у РФ на допит до ГРУшників і повернули назад бойовикам. А ті — українським військовим.

Вибори до парламенту

Автор: Facebook
 

На позачергових виборах у жовтні 2014 року балотувався самовисуванцем по 122-му округу на Львівщині - Жовківському та Яворівському районах. Переміг з результатом 55,79% висуванця від "Батьківщини" Олександра Павлюка.

Перша бійка в Раді

Автор: pravda.com.ua
 

На другий день роботи парламенту, 4 грудня 2014-го, Парасюк став учасником першої бійки у Верховній Раді 8-го скликання.

Це сталося, коли тодішній спікер Володимир Гройсман не оголосив пропозицій про відрахування з керівників комітетів тих, хто голосував за "диктаторські закони" 16 січня. Парасюк підбіг до фракції БПП і нагадав, що їх до Ради "привів Майдан". Хтось із фракції Порошенка вигукнув: "Сядь. Тобі тут не Майдан".

Заступився за "Правий сектор"

Черговий конфлікт у парламенті відбувся 14 липня 2015 року. Парасюк накинувся на колишнього "регіонала" Володимира Бондаря. Той закликав правоохоронців до жорсткіших дій щодо бійців "Правого сектора".

Скандал у ЦВК

27 жовтня 2015-го Парасюк прийшов на брифінг ЦВК, де влаштував сварку із заступником голови комісії Жанною Усенко-Чорною. Він обурився можливим скасуванням другого туру виборів у Павлограді Дніпропетровської області. Згодом посадовець лягла у лікарню і оголосила голодування.

Вдарив ногою генерала СБУ

19 листопада 2015 року на засіданні антикорупційного комітету Парасюк вдарив ногою в голову заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Постного.

У словесній перепалці, Постний заявив Парасюку, що зробив для Майдану більше ніж він. Генерал СБУ написав заяву до Генпрокуратури. Там відкрили кримінальне провадження за погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Стаття передбачає до 5 років позбавлення волі.

Кримінальні провадження

У листопаді 2015 року в ГПУ заявили, що Парасюк фігурує у чотирьох кримінальних провадженнях.

"Перше - пов'язане з подіями у Львові, коли фактично за участі Парасюка викрали співробітника СБУ. Друге - з нанесенням тілесних ушкоджень прокурору, пам'ятаєте, коли він краватку зривав, штовхав його в обличчя. Третє - з безпосереднім втручанням у роботу суду, і сьогоднішнє кримінальне повадження пов'язане з побиттям ногами працівника СБУ", - розповідав прокурор Владислав Куценко.

Згодом у Генпрокуратурі заперечили, що проситимуть Верховну Раду зняти недоторканність із депутата.

Зірваний прапор РФ

Автор: Facebook
 

9 березня 2016 року під посольством Росії у Львові тривала акція на підтримку Надії Савченко. Парасюк намагався прорватися всередину приміщення, однак біля входу його зупинила охорона. Зав`язалася штовханина. Нардеп переліз через паркан та зняв із будівлі російський прапор. Кинув його на землю.

Бійка з "Опоблоком"

15 червня 2016 року під час виступу "опоблоківця" Дмитра Колєснікова Парасюк закрив депутату мікрофон. Той вимагав відставки мера Львова Андрія Садового. Почалася штовханина і бійка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт між Парасюком і Вілкулом: поліція порушила справу за кримінал

Зараз ви читаєте новину «Парасюк дійшов до Вілкула: 10 фактів до скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути