неділя, 17 листопада 2013 14:06

"Пам'ятай, чужинець, тут господар українець!" - "свободівці" найактивніше боролися цього тижня
9

З 11 по 17 листопада українці писали "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності", вимагали від парламенту прийняття євроінтеграційних законів і вирішення "питання Тимошенко".

Особливо активними були "свободівці", які програли суд "регіоналці" Інні Богословській, зірвали презентацію книги "Український Троцький" та провели віче на цвинтарі у Рава-Руській.

11 листопада

Спеціально до Дня української писемності Українське радіо провело щорічну акцію "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності". Цього року диктант пролунав о 13.30.

Уперше "Всеукраїнський диктант національної єдності" було проведено 2000 року. Торік Українське радіо отримало 15 227 листів, iз них лише 35 робіт — з однією помилкою.

Цього дня в прес-центрі Українського радіо диктант писали письменники Оксана Забужко та Любко Дереш, Іван Андрусяк та Марина Гримич, учасники гурту "KOZAK SYSTEM" Іван Леньо та Володимир Шерстюк, лідер гурту "Тік" Володимир Бронюк і співак, поет і композитор Анатолій Матвійчук, співачка Оксана Білозір.

11 листопада, Хмельницький

Відбувся мітинг на підтримку підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Захід проходив в центральній частині міста і зібрав кілька сотень прихильників євроінтеграції.

Активісти всеукраїнської кампанії "Євронаступ" роздавали всім бажаючим прапорці Євросоюзу, інформаційні матеріали про ЄС, гарячий чай та каву, а також пропонували підтримати своїм підписом проведення Єврореферендуму. Під час акції також працював так званий "вільний мікрофон" для бажаючих висловити свою думку про євроінтеграційний вибір України.

 

 

13 листопада, Київ

Представники ВО "Свобода" та інших правих організацій зірвали презентацію книги "Український Троцький. Тексти Лева Троцького про Україну", що мала відбутися у київській книгарні "Є".

Захід мав відбутися за участю відомих науковців в рамках дискусії "Троцький і незалежна Україна", що спільно була організована об'єднанням "Ліва опозиція" та Центром візуальної культури.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

13 листопада, Київ

Опозиціонери, які мітингували під будівлею Київської міськдержадміністрації, де проходить засідання Київради, попрямували до будівлі Верховної Ради.

Вони вимагали від парламенту прийняття євроінтеграційних законів і вирішення "питання Тимошенко". Учасників хода супроводжує невелика кількість міліціонерів.

13 листопада, Київ

З ініціативи "Студентської Свободи" та "Сокола" відбувся "Забіг здорової молоді" територією Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.

Захід розпочався на подвір'ї гуртожитку № 4, що на території студмістечка. До нього долучилися близько 50 молодих націоналістів та студентів КНЕУ. Також участь у акції взяв єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції у 223-му виборчому окрузі свободівець Юрій Левченко. Під час бігу активісти тримали націоналістичні прапори та скандували: "Спорт, здоров'я, націоналізм!", "Свобода прийде – порядок наведе!", "Досить бухати, час бунтувати!" тощо. Молодь, яку зустрічали впродовж акції, закликали долучитись до націоналістів.

Завершилась акція біля Головного корпусу КНЕУ на проспекті Перемоги руханкою.

14 листопада, Рава-Руська

Голову міської організації "Свободи" у Раві-Руській Миколу Зінька викликали на допит у міліцію. У нього з'ясовують, чому 1 листопада, під час відзначення 95-ї річниці Листопадового Чину, партійці стріляли на цвинтарі біля пам'ятника Січовим Стрільцям.

У цей день "Свобода" провела смолоскипний марш по місту та віче на міському цвинтарі. Про віче вони попередили мерію, про стрілянину не згадували. Мер міста Ірина Верещук звернулася до правоохоронців з проханням перевірити законність таких дій. Одразу після допиту на сайті "Свободи" міського голову звинуватили у "самопіарі на забороні належно вшанувати загиблих воїнів".

15 листопада, Київ

Близько півтисячі футбольних вболівальників зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченка на марш проти заборони червоно-чорного прапора на стадіонах. Потім вони пройшли до Будівлі Федерації футболу України та передали петицію з вимогою припинити переслідувати фанів, які приходять на футбольні матчі з червоно-чорними стягами.

Також вулицею несли в руках великий червоно-чорний стяг Української Повстанської Армії. Кияни скандували: "Наша земля, наші герої!", "Шухевич і Бандера герої України!", "Пам'ятай, чужинець, тут господар українець!"

В Україні за останні місяці зареєстрували п'ять випадків, коли міліція та стюарди забирали прапори. Про це кажуть організатори маршу.

Автор: Фото: svoboda.org.ua
 

Автор: Фото: svoboda.org.ua
 

Автор: Фото: svoboda.org.ua
 

15 листопада, Київ

Подільський райсуд Києва розглянув позов "регіоналки" Інни Богословської до активіста ВО "Свобода" Олександра Аронця через його допис у соцмережах. Суд частково задовольнив позов депутатки від Партії регіонів, зобов'язавши націоналіста сплатити 50 тисяч гривень за "завдану їй моральну шкоду".

"Слід зауважити, що рішення суду стосовно націоналіста є безпрецедентним випадком обмеження свободи слова в Україні. Це фактично перший вирок у державі, коли громадянина притягують до відповідальности за дописи в соціяльних мережах", наголошують в партії.

Під час засідання біля суду тривала акція "свободівців", які вимагали справедливого рішення стосовно Олександра Аронця. На акцію активісти також принесли каструлі, скандуючи: "Кастрюлькіна!".

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятай, чужинець, тут господар українець!" - "свободівці" найактивніше боролися цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

291

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути