субота, 06 липня 2013 15:00

"Пам'ятайте Врадіївку!" - у Черкасах активісти нагадали міліціонерам про кодекс честі
13

Фото: Фото: gazeta.ua

Сьогодні у Черкасах три десятки громадських активістів принесли до управління внутрішніх справ області листівки з текстом Кодексу честі працівника органів внутрішніх справ України. Залишили їх при вході у будівлю, приклавши камінцями.

Акцію організувала президент обласного благодійного фонду "Наддніпрянський фонд" Анна Харченко. Через соціальні мережі дівчина звернулася до жителів обласного центру аби разом підтримати врадіївчан.

"Ідея з'явилася, коли під постом про Врадіївку почалося обговорення і люди почали говорити, а хто б вийшов у нас в Черкасах? Не жбурлятись чимось, не бити вікна, а мирно висловити свою думку. МВС та судова система потребують реформ — це ми сказали сьогодні, - коментує Анна Харченко, після травми дівчина пересувається у інвалідному візку. - Мої близькі стикалися з неправомірними діями міліції, і тут в Черкасах таке було. Їм погрожували і справи далі не пішли".

Зібравшись біля Соборного парку, учасники акції рушили колоною до Управління МВС. Тут кожен залишив свою листівку, які закінчувалися питанням "Шановний працівник внутрішніх справ! А ти живеш згідно кодексу честі?"

Ніхто з міліціонерів не вийшов до активістів. Після цього люди пройшлися до пам'ятника Тарасу Шевченку на Театральній площі.

"Ніхто з міліціонерів не вийшов, то прибиральниця камінці забирати зі сходів прийде і прочитає листівки. Комусь та й розкаже", - говорять між собою жінки.

За годину люди розходяться.

"Думав буде чоловік 500, - каже Віталій Зінченко, приїхав на акцію з села Руська Поляна Черкаського району. - Людям це не цікаво. Я розчарований. Бояться, зневірилися, мабуть".

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятайте Врадіївку!" - у Черкасах активісти нагадали міліціонерам про кодекс честі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути