субота, 06 липня 2013 10:35

Правоохоронні органи не є у повному сенсі правоохоронними - радник президента

 Правоохоронні органи не є у повному сенсі правоохоронними - радник президента
Фото: ukrinform.ua

Правоохоронні органи в Україні не є у повному сенсі правоохоронними, і президент Віктор Янукович дав принципову оцінку таким діям.

Про це сказав представник президента у Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко в ефірі телепрограми "Шустер LIVE", коментуючи кримінальне провадження щодо жорстоко побиття та згвалтування жительки Врадіївки Миколаївської області, у якому підозрюють двох місцевих міліціонерів.

"Правоохоронні органи по всій країні, на жаль, сьогодні не є у повному сенсі правоохоронними, тому що люди не відчувають, що ці органи захищають їхні права", - сказав Мірошниченко.

За його словами, Президент запропонував у цьому зв'язку здійснити три кроки. "Перше - покарати принципово, показово тих, хто винен в цьому злочині, і не дати жодного шансу або надії комусь, що він залишиться безкарним. Друге - провести аналіз по всіх інших регіонах, щоб ми не обмежилися одним містом, областю або навіть одним відомством, щоб і СБУ, і міліція, і прокуратура провели чіткий моніторинг. А для того, щоб був зворотній зв'язок з людьми - це третій крок - забезпечити можливість людям доносити інформацію до перших осіб тих відомств. Це має бути зроблено", - наголосив представник глави держави.

Він висловив упевненість, що винні будуть покарані за всією строгістю закону. "Я переконаний, що суд буде, Президент взяв це на особистий контроль, і покарання буде, по-перше, невідворотним, а по-друге, абсолютно адекватним тому страшному злочину, який скоєно", - сказав Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину « Правоохоронні органи не є у повному сенсі правоохоронними - радник президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути