середа, 30 липня 2014 17:57

Відкривати кримінальні справи проти спонсорів тероризму неефективно — експерт

Відкривати кримінальні справи проти спонсорів тероризму неефективно — експерт
unian.ua

Політичний аналітик Павло Нусс вважає, що перш ніж персонально карати спонсорів тероризму держава повинна провести судову реформу.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи ініціативу Авакова запровадити українські санкції проти спонсорів тероризму.

"Відкривати кримінальні справи проти осіб, які діють в інтересах Росії чи терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" — неефективно. Спочатку треба провести судову реформу. Бо суди залишаються корумпованими. Судити усіх в Печерському суді не зможемо фізично.

Вся політична еліта, яка представляла інтереси Януковича і його режиму — це посібники тероризму. Також через корумпованість судів такі, як Єфремов чи Царьов, отримають право втекти в Росію чи закордон. А реально каратимуть, на 5-7 років ув'язнення, людей, які побічно брали участь у підтримці тероризму", - розповів експерт.

Він підкреслив, що персональною відповідальністю за підтримку тероризму треба займатися в мирний час.

"Сьогодні, рішенням суду, треба перекривати фінансові канали через які проходять кошти на реалізацію діяльності проти України. Також в парламенті потрібно внести законопроект щодо люстрації посібників тероризму. Винним чиновникам заборонити приймати участь у політичних процесах на найближчі 15 років чи, навіть, по життєво. Позбавляти їх права займати будь-які державні посади в майбутньому", - зазначив Нусс.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про розробку українських санкцій проти осіб, які підтримують тероризм. Пропонують три види санкцій. Перше, заарештовувати спонсорів тероризму з конфіскацією майна і грошей. Друге, причетних до підтримки тероризму українців та іноземців оголошувати в міжнародний розшук. Третє, притягнення до кримінальної відповідальності чиновників і депутатів, причетних до спроби розколу України і спонсоруванні таких дій.

Зараз ви читаєте новину «Відкривати кримінальні справи проти спонсорів тероризму неефективно — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути