середа, 23 квітня 2014 13:35

Від України в Слов'янську не залишилося взагалі нічого - журналіст

Від України в Слов'янську не залишилося взагалі нічого - журналіст
Фото: lenta.lviv.ua

Від України в Слов'янську не залишилося взагалі нічого, крім українського прапора на будівлі донецького педагогічного університету.

Така думка склалася у білоруського журналіста Дмитра Галко, який дав інтерв'ю Українській правді.

"Була якась заява МВС, що немає свідків нашого затримання, свідків нашого перебування у Слов'янську. Мені це взагалі дивно чути, оскільки з нами ніхто з правоохоронних органів не виходив на контакт, а там, у Слов'янську, не було взагалі ніякої міліції. Відповідно, і справи ніякої не могло бути, ніякого розслідування та іншого", - розповів журналіст про своє затримання у Слов'янську.

Він також повідомив, що в місті багато ополченців, які не хочуть пояснювати свої дії, неохоче йдуть на контакт.

"У них усюди написано "Народне ополчення Донбасу". Але нам ніхто не представлявся. Нічого про себе не говорив. Крім одного ... Він: місцевий, навіть показав свій паспорт, зберіг радянський, де була графа "національність", в ній написано: "росіянин". Він цим пишається ... Дуже багато людей відверто маргінального вигляду, п'яниці, кримінальні елементи. Це друга група. І третя - військові. Військові як військові. З виправкою, все як треба", - зазначив журналіст.

На його думку, місцеві жителі не вважають їх своїми земляками.

"Вони (місцеві жителі - ред.) Це не підтримують, їм доводиться просто миритися.

Від різних людей прозвучала фраза: "До їхнього приходу все було нормально". У якомусь сенсі це можна розцінювати як підтримку України", - припустив Галк.

Нагадаємо, що Дмитро Галко - журналіст білоруського видання "Новий час" - в Україні знаходиться вже півтора місяці. Перебуваючи в Слов'янську був затриманий ополченцями.

Зараз ви читаєте новину «Від України в Слов'янську не залишилося взагалі нічого - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути