вівторок, 18 жовтня 2011 19:05

Організаторам "російського шабашу" в Криму обіцяють непереливки

Організаторам "російського шабашу" в Криму обіцяють непереливки

Генеральна прокуратура й суди мають заборонити проводити в українських містах "шабаші радикальних шовіністичних російських організацій". Інакше за них візьмуться українські патріоти.

Про це Gazeta.ua заявив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна, коментуючи намір деяких проросійських організацій провести у Севастополі та Сімферополі так званого "Русского марша".

"Вони це організовують не без участі депутатів Держдуми РФ, які відкрито втручаються у внутрішні справи України і стимулюють сепаратизм. Я вже кілька років борюсь із цими структурами у Криму. Ми і в минулому році блокували це питання через рішення судів", - зауважив Барна.

Разом з тим, за його словами, "Русскій марш", навіть всупереч забороні, відбувався.

"Більше того, моїх хлопців на час проведення цього заходу блокували у Криму, щоб їх випадково не побили", - розповів політик.

Цього року Барна знову звернувся до ГПУ, щоб запобігти "проведенню антиукраїнських, антидержавних шабашів у Криму".

"ГПУ зобов'язана вжити відповідних заходів згідно Конституції України і забезпечити непорушність кордонів нашої держави. Генпрокуратура має внести пропозицію або позов на заборону "Русского марша", а правоохоронні органи зобов'язані організувати недопущення його проведення", - упевнений депутат.

Якщо цього не буде зроблено, Барна кваліфікуватиме таку бездіяльність як "антидержавні дії з боку чинної влади".

"Якщо влада не відреагує належним чином, то буде адекватна реакція на "Русскій марш" з боку патріотичних організацій України. Ми це робили раніше і зробимо цього року як у Криму, так і в інших регіонах. Я гарантую. Якщо вони думають, що цей марш проведуть просто так, то помиляються. Наша відповідь носитиме жорсткий формат", - резюмував Барна.

Зараз ви читаєте новину «Організаторам "російського шабашу" в Криму обіцяють непереливки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

181

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути