неділя, 25 березня 2012 11:06

"Опозиція теж має вилізти з машин і бути ближче до людей" - екс-нардеп

"Опозиція теж має вилізти з машин і бути ближче до людей" - екс-нардеп
Видрін вважає, що сьогоднішня опозиція "виросла на паркеті". Фото: obozrevatel.com

В Україні збільшується різниця між найбагатшими і найбіднішими. Зараз вона десь двадцятикратна.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній нардеп, політолог Дмитро Видрін.

"За соціологією, якщо різниця між найбіднішими і найбагатшими перевищує сім разів, може початися що завгодно — від соціальних хвилювань до бунтів. У кожній країні по-різному", - зауважив він.

За словами Видріна, президент Віктор Янукович міг би виправити таке становище, якби почав вести діалог  не тільки зі "своїми" людьми, а з усіма. Так само мала б діяти і опозиція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція висунула свої вимоги до Януковича

"Справжня опозиції має коріння в землі, яке йде в громадські інтереси, психологію. Наші опозиціонери виросли на паркеті. На ньому неможливо пустити коріння. Я особисто знайомий з усіма лідерами опозиції. Коли бачу, що декого з них оточують десять накачаних охоронців у броньованих автомобілях, виникає запитання: яка це опозиція? Моїм аспірантом був син усесвітньо відомого політолога Збіґнєва Бжезинського (один із теоретиків гегемонії США та розвалу СРСР, автор фрази "Без України Росія перестає бути імперією". — ред. ). Батько просив поопікуватися сином у Києві. Виділив гроші, на які я винайняв йому однокімнатну квартиру. Я просив виділити кошти на таксі, бо тому було далеко їздити. А Бжезинський каже: "Син пише дисертацію із соціології. Як він зрозуміє людей, якщо їздитиме на таксі?". І його син, не знаючи ні української, ні російської мови, добирався на роботу з трьома пересадками тролейбусом. Але за рік уже говорив трохи російською, трохи українською і прекрасно знав настрої людей. Наша опозиція теж має вилізти з машин і бути ближче до людей", - наголосив Видрін.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція теж має вилізти з машин і бути ближче до людей" - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути