пʼятниця, 12 квітня 2013 01:51

Опозиція повідомила, що переодягнені у націоналістів "регіонали" планують підірвати пам'ятник Леніну у Харкові

Опозиція повідомила, що переодягнені у націоналістів "регіонали" планують підірвати пам'ятник Леніну у Харкові
Пам'ятник Леніну в Харкові. Фото: tsn.ua

В опозиції заявляють, що влада готує провокації напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові.

"Привезли 3 автобуси, приблизно 50 чоловік — ззовні спортсмени. Не знаю, що хочуть — чи то ламати, чи то обляпати пам'ятник Леніну, чи то розбити кілька вітрин навколо. Але хочуть зробити це з використанням "Свободи", і, як наслідок, зустрічний погром, у світлі обіцянок, які робив Кернес (міський голова Харкова Геннадій Кернес - ред.). Тому ми заявили в прокуратуру і зажадали реакції. У нас є прізвища і факти", - розповів народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

Він підкреслив також, що заплановані в рамках опозиційної акції хода від пл. Рози Люксембург до площі Руднєва і мітинг перед апеляційним судом Харківської області відбудуться, незважаючи ні на що.

"Арсеній Яценюк заявив, що марш опозиції відбудеться, як би не біснувалася влада", підкреслив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові суд заборонив акцію "Вставай, Україно": опозиція обіцяє мітинг за будь-яких умов

Інформацію про провокацію підтверджує й інший народний депутат - "свободівець" Ігор Швайка.

"Харківські регіонали готові пожертвувати своїм більшовицьким ідолом, щоб зробити провокацію напередодні акції "Вставай, Україно!" у Харкові. Тепер стало відомо, що вночі 12 квітня Мішини і Гешіни поплічники у нашій символіці і під "свободівськими" прапорами готуються підірвати пам'ятник Леніну. Щоб зірвати марш опозиції, який призначений на 12 квітня 2013", - написав Швайка на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося раніше, опозиційна акція "Вставай, Україно!" в Харкові планувалася на 12 квітня — у день, на який призначено чергове засідання суду у справі стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У четвер Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Харківської міськради і виніс постанову про обмеження права на свободу зібрань "шляхом заборони масової акції, мітингу з ходою".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція повідомила, що переодягнені у націоналістів "регіонали" планують підірвати пам'ятник Леніну у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

235

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути