середа, 20 червня 2012 13:10

Опозиція на круглому столі нарікає на відсутність дотацій сільському господарству

Опозиція на круглому столі нарікає на відсутність дотацій сільському господарству
Василь Кравчук радить владі піти подивитись на пенсіонерів. Фото: obozrevatel.com

За останні два роки влада не надала селу жодної дотації.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутут від фракції "БЮТ-Батьківщина" Василь Кравчук перед початком круглого стола об'єднаної опозиції на тему "Гідне життя українського села".

На круглому столі також присутні "бютівець" Іван Кириленко, заступник керівника штабу об'єднаної опозиції Михайло Лівінський, представник "Фронту змін" Лілія Гриневич та біля 8 десятків експертів, депутатів, та керівників сільськогосподарських підприємств з кожного регіону України.

"Для того, щоб зрозуміти, що насправді коїться, треба піти поспілкуватися до пенсіонерів, з простими людьми, запитати, чи можуть вони витримати за рахунок тих коштів, що вони отримують елементарний рівень проживання. Круглий стіл сьогодні для того, щоб почути знизу - від фермерів, сільських лікарів, пенсіонерів, тих, хто займається сільським туризмом, підприємців як врятувати село. Врятувати не від економічного занепаду, а від вимирання", - зазначив він.

За словами Кравчука, зараз іде масовий відтік молоді із села в місто.

"З міста за кордон, або з села в місто, а звідти - за кордон. Зараз практично немає соціальної політики в сільській місцевості. Ми хочемо почути усі пропозиції, щоб сформувати їх в тезах нашої програми на виборах. Якщо говорити про реальне становище в сільському господарстві та тваринництві - за два роки жодної дотації, в жодну з галузей сільського господарства", -додав Кравчук.

Також Кравчук наголосив, що в селі є така тенденція, яка нагадує рейдерські захоплення підприємств.

"Щоб його забрати за безцінь, треба спочатку довести до банкрутства, щоб селянину було нецікаво займатися сільським господарством, щоб земля йому була нецікава. Вони хочуть скупити земельні паї, чи підприємства, а потім там господарювати",- каже він.

За його словами, зараз дуже популярне слово латифундія, чи латифундисти: "Це коли земельні ділянки по 30-50-100 тисяч гектарів сконцентровані у одної людини, чи у одного потужного підприємства. Фермери, селяни-одноосібники -  не є конкурентами цих латифундистів. У тих є мільярди та капітал, зароблені зазвичай сумнівним шляхом. І ці люди, які сьогодні присутні на круглому столі, не є конкурентами отих латифундистів", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція на круглому столі нарікає на відсутність дотацій сільському господарству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути