понеділок, 15 липня 2013 09:00

Опозиція і більшість не домовилися про проведення позачергової сесії Ради

Опозиція і більшість не домовилися про проведення позачергової сесії Ради
Фото: kommersant.ua

Парламентська опозиція і більшість не домовилися про проведення позачергової сесії парламенту.

Представники Партії регіонів відхилили пропозицію опозиції провести позапланове засідання Верховної ради для прийняття законів, що стосуються інтеграції в ЄС. Єдиною причиною, по якій Рада може зібратися позачергово, в ПР назвали створення газотранспортного консорціуму з управління українською газотранспортною системою, передає "Комерсант-Україна".

Перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов назвав привід для скликання позачергової сесії Верховної Ради. "Наша фракція сама ініціює позачергову сесію, якщо виникне така потреба - ми зберемося, якщо необхідно буде в стислі терміни прийняти важливий закон - наприклад, про створення консорціуму з управління українською газотранспортною системою", - заявив пан Чечетов.

Представники опозиції на невизначений термін відклали збір підписів за проведення позачергового засідання Ради. "Ми готові провести позачергову сесію до Дня незалежності (24 серпня. - Ред.). У УДАРу немає проблем зі збором підписів членів нашої фракції. "Батьківщина" і "Свобода" пообіцяли підтримати ідею, але до такої сесії поки не готова парламентська більшість", - заявила народний депутат Ірина Геращенко (УДАР). "Якщо Партія регіонів проявить чітку позицію за проведення позачергової сесії, підпису - не проблема!" - запевнив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський.

У Партії регіонів вчора назвали "безпідставною" пропозицію парламентської меншості про скликання позачергової сесії Ради. "У них (оппозіціі. - ред.) немає совісті! Вони блокували трибуну, не даючи нам працювати, а зараз говорять про позачергове засідання!" - обурився Чечетов. За його словами, до 3 вересня Кабінет міністрів внесе до парламенту пакет законопроектів, що стосуються європейської інтеграції. "У перший день роботи Ради - 3 вересня - ми приймемо його в першому читанні, а в другому - 17 вересня. Після його прийняття до саміту Східного партнерства у Литві залишається ще два місяці, так що ми вкладаємося в терміни", - зазначив народний депутат .

Як відомо, спікер Володимир Рибак 5 липня закрив другу сесію Верховної ради VII скликання. Згідно з календарним планом, парламент відновить роботу 3 вересня, проте в опозиції запропонували зібратися позаурочно - для прийняття законопроектів, що стосуються європейської інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція і більшість не домовилися про проведення позачергової сесії Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути