четвер, 30 травня 2013 13:34

Опозиція добиватиметься зривання погонів з "нерішучих" міліціонерів

Опозиція добиватиметься зривання погонів з "нерішучих" міліціонерів
Леся Оробець. Фото: kirovograd.comments.ua

Результатом створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді з питань розслідування побиття журналістів має стати "зрив погонів" з бездіяльних міліціонерів та запроторювання за ґрати "спортсменів"-хуліганів.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявила народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Леся Оробець.

"Має бути доведення розслідування до покарання, зриву погонів за такі "нерішучі дії", - зазначила Оробець.

За словами політика, такий результат дасть позитивний меседж тим, хто наступного разу мав би реагувати на факти порушення не тільки журналістських прав, а й прав будь-яких громадян на мирні протести.

"Рішення про покарання має винести суд. А щоб цей суд відбувся, а хулігани не отримали умовно-дострокого терміну, а справді було належне покарання, потрібна тимчасова слідча комісія у Верховній Раді, потрібні наметові містечка з боку журналістів, щоб не дати забути", - пояснила парламентарій.

Водночас народний депутат від партії УДАР Павло Різаненко зауважив, що зараз вирішується питання не одного інциденту з побиттям кореспондентів 18 травня.

"Насправді вирішується питання створення прецеденту – притягнення до відповідальності, показати, що за такі дії настає відповідальність. Це вже впливатиме на поведінку людей у майбутньому. Це найважливіше сьогодні – створити прецедент невідворотності відповідальності", - підкреслив Різаненко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція добиватиметься зривання погонів з "нерішучих" міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути