середа, 03 липня 2013 13:02

Опозицію закликали "лягти кістьми", але скасувати "мовний" закон
6

Фото: Фото: gazeta.ua

Кілька активістів написали на на сходах Українського дому у Києві вірші, присвячені українській мові. Таким чином вони відзначали першу річницю "мовного майдану", який проходив на цьому місці рік тому.

На акцію зібралося близько десяти людей. Переважно це люди похилого віку. Попри сильний дощ вони білою крейдою написали на сходах кілька віршів. Але злива їх одразу змила.

"Рік тому, коли ця злочинна влада запропонувала суспільству свій закон про мову, суспільство піднялося. Українці не хотіли цей закон, він є дискримінаційним по відношенню до українців, - наголосив представники Конгресу українських націоналістів Володимир Манько. - Якраз 3 липня цей закон був підписаний Литвином і тут розпочалося голодування кількох нардепів. Сюди почали з'їжджатися громадські активісти, письменники. Почався "мовний майдан". Але представники опозиції сказали: годі нам протестувати, розходьтеся. І вони пішли, залишивши активістів самих".

Активісти, які прийшли на акцію, висловили обурення з приводу бездіяльності опозиції, яка обіцяла скасувати цей закон.

"Вони казали: ми кістьми ляжемо і скасуємо цей закон. Це було до виборів. Українці їм повірили і провели їх у Верховну Раду. І там зараз достатньо депутатів, щоби битися, лягати кістьми і скасовувати цей закон", - підкреслив Манько.

Він додав: "Ми "дякуємо" парламентській опозиції за те, що вони не виконали своєї основної передвиборчої обіцянки — скасувати цей ганебний українофобський ківало-колесніченківський закон. Ми наголошуємо: все одно цей закон буде скасовано. Якщо не цією парламентською опозицією, які цього не дуже бажають, то наступною опозицією, яка прийде".

Як відомо, 3 липня 2012 року Верховна Рада прийняла скандальний законопроект Ківалова-Колесніченка "Про засади державної мовної політики", який спричинив акції протесту. Кілька тижнів активісти жили біля Укрдому. Деякі з них голодували. Однак закон так і не було скасовано.

Зараз ви читаєте новину «Опозицію закликали "лягти кістьми", але скасувати "мовний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути