понеділок, 11 березня 2013 13:00

Опозиція вірить, що переможе на виборах, якщо люди вийдуть на вулиці

Опозиція вірить, що переможе на виборах, якщо люди вийдуть на вулиці
Фото: news2000.com.ua

Опозиція вірить, що переможе на дострокових парламентських виборах, якщо люди вийдуть на вулиці і будуть захищати своє волевиявлення. Такий сценарій усерйоз розглядають у лавах "Батьківщини". Про це у коментарі сказав нардеп В'ячеслав Кириленко.

"Позачергові вибори відбудуться лише за умови відповідного рішення президента. Але ми готові до них, розуміємо, що ця виборча кампанія буде для опозиції переможною у будь-якому випадку, якщо ми унеможливимо фальсифікації. Ми отримаємо підтримку більшості без фальсифікацій і за цією виборчою системою. Хоча, безумовно, кращий був би варіант із новим виборчим законом,я кий передбачав би відкриті виборчі списки", - сказав Кириленко.

На думку політика, влада ніколи не піде на такий крок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У середу Європарламент розгляне ситуацію в Україні

"Якщо готуватися до позачергової виборчої кампанії, то винятково на базі чинного закону про вибори, який не є досконалим. Наша кінцева мета — зміна країни. Змінити її цими достроковими парламентськими виборами не можливо. Тому мова йде про фронтальну зміну влади і зміну курсу у зв'язку з цим. Адже нам не по дорозі із курсом на авторитарну, антиєвропейську і антиукраїнську Україну. Нам потрібен новий президент. Країна зіткнулася із масштабною політичною кризою, яка пов'язана із відходом від курсу побудови незалежної і європейської держави. Законним шляхом можна зробити це лише провівши дострокові вибори", - вважає він.

Кириленко також зазначає, що "унеможливити фальшування — дуже складно".

"Це можливо зробити лише з допомогою громадянського суспільства, якщо люди захищатимуть свій вибір. Тоді фальсифікацій не буде. Адже влада, яка порушує закон, завжди боїться світла і протидії. Люди виходять на вулиці лише заради себе, усвідомлюючи , що вони є громадяни. Але по-перше це не є самодостатнім завданням. Не варто доводити ситуацію до цього. По-друге коли це ставиться і у який спосіб", - вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

Він наголосив, що вихід людей на вулиці - нормальна ситуація для громадянського суспільства: "Дивіться, у Болгарії. Унаслідок підвищення цін на електроенергії змінили уряд і будуть нові вибори. Люди на вулиці — для демократичної країни це нормально. І якщо вони вже там. То влада повинна йти геть — автоматично".

Кириленко не впевнений чи готовий президент Віктор Янукович залучити до протестувальників силові методи протидії. "Але люди, які протестують проти влади, завжди сильніші за владу".

Нагадаємо, учора лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив: якщо президент не змінить свою політику, в Україні будуть проведені дострокові парламентські і президентські вибори. Також наголосив, що опозиція буде виводити людей на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вірить, що переможе на виборах, якщо люди вийдуть на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути