вівторок, 06 листопада 2012 16:25

Опозиція повинна не губернаторів звільняти, а брати на себе управління країною - Данилюк

Опозиція повинна не губернаторів звільняти, а брати на себе управління країною - Данилюк
Олександр Данилюк. Фото: www.newsmarket.com.ua

Опозиційні сили не повинні ставити вимоги про звільнення з посад голів обласних адміністрацій, оскільки це нічим не допоможе, навпаки, опозиція повинна обрати революційний шлях.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Данилюк.

"Голови обласних адміністрацій ситуації не вирішують. Якщо ми реально хочемо змінити ситуацію в країні і отримати той результат на виборах, який відповідає волевиявленню наших громадян, необхідно говорити про відповідальність не лише голів обласних адміністрацій, а й взагалі всієї владної вертикалі, тому що саме адміністративний ресурс і використовувався для фальсифікацій", - розповів він.

"Це означає, що понести відповідальність повинні всі, від Януковича і Азарова, і закінчуючи директорами ЖЕКів, шкіл, лікарень. Це реальна ситуація. ПР — це злочинна організація, яка була причетна до цих фальсифікацій, а після того, як була використана сила (події в Первомайську — ред.). Це не просто фальсифікація, це державний заколот, оскільки відповідно до кримінального кодексу, силове захоплення державної влади — це і є державний заколот", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада грає на зміцнення опозиції — Фесенко

На його думку, "меншість цієї Ради, яка не втратила легітимність, повинна взяти фактично на себе управління країною". Серед її завдань, експерт визначив першочергові: "Призначити Тимчасовий уряд, провести невідкладно вибори президента і парламенту за пропорційною системою, безперечно не допустивши до виборів фальсифікаторів".

"Це реальний шлях. Так, це шлях революційний, і це означає, що буде серйозна загроза для тих людей, які будуть цим займатися, але це відповідальний шлях. Ми маємо серйозну загрозу консервації режиму, і те, що ми бачили в Первомайську, буде відбуватися на кожній дільниці через декілька років, якщо ще залишаться в нашій країні вибори", - резюмував Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція вже не хоче перевиборів і погрожує визнати вибори недійсними

Нагадаємо, для того, щоб остаточно завершити виборчу кампанію, опозиція сьогодні заявила, що вимагає звільнення з посад голів обласних адміністрацій, які керували фальсифікаціями.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція повинна не губернаторів звільняти, а брати на себе управління країною - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути