четвер, 23 січня 2014 20:06

Опозиція не готова до ситуації, що виникла, ні психологічно, ні політично - "регіонал"

Опозиція не готова до ситуації, що виникла, ні психологічно, ні політично - "регіонал"
Олег Царьов Фото: radiosvoboda.org

Лідери опозиції - Кличко, Яценюк і навіть Тягнибок - втратили контроль над більшою частиною майдану і до ситуації, що зараз склалася, не готові ні психологічно, ні політично, ні організаційно. Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук висловив народний депутат, член парламентської фракції Партія регіонів Олег Царьов.

"Ще в неділю лідери опозиції називали тих, хто пішов на Грушевського, провокаторами. А тепер вони називають їх дії своєю перемогою і хочуть їх очолити. Ось тільки радикали з "Правого сектора" пішли на Грушевського всупереч вказівкам лідерів опозиції!

Сьогодні Кличко, Яценюк і навіть Тягнибок втратили контроль над більшою частиною майдану. До ситуації, що зараз склалася, вони не готові ні психологічно, ні політично, ні організаційно. Зате вони дуже хочуть когось представляти на переговорах із владою!", - зазначив Олег Царьов.

"Кличко - найактивніший прихильник переговорів. Він намагається з їх допомогою зафіксувати себе як лідера опозиції. Але ж предмет переговорів - це не його політичне майбутнє, а майбутнє країни!

Опозиція робить вигляд, що йде до Президента з позиції сили. Але при цьому трійця прекрасно розуміє, що кордони міліції штурмує некерований натовп. Сама опозиція стримати натовп не може і намагається з ним загравати", - додав він.

"Ніхто вже не хоче сваритися з "борцями з диктатурою". Спроба Кличка "поговорити з пацанами" пішла в піну вогнегасника... У влади виникає цілком резонне питання: якщо мета переговорів - припинення насильства, то з чим прийшли опозиціонери і чи здатні вони утримувати мітинги хоч у якихось рамках?" - зазначив він.

На думку Олега Царьова, опозиція мало що контролює на майдані і реальною переговорною стороною бути не може. "Але самі переговори для неї дуже важливі - вони підкреслюють їх статус головних на майдані. Ось тільки на майдан їм після імітації переговорів повертатися важко і страшно. Там чекають результатів. У підсумку опозиція потрапила в замкнене коло. На переговорах із владою вона не може давати чіткі обіцянки, оскільки не контролює майдан, тому результату немає. На переговорах із майданом вони теж не можуть давати чіткі обіцянки, бо переговори з владою не дають результату. Опозиція слабка - і з владою, і на майдані!" - сказав політик.

"Їм для початку потрібно зміцнити своє становище серед протестуючих, тому в хід ідуть заяви, безглузді у своїй радикальності. Кличко за звичкою закликає всіх до всеукраїнського страйку. Ця вимога звучить безперервно вже два місяці і змушує сумніватися в адекватній оцінці реальності лідерами опозиції. Іноді навіть здається, що таким чином вони спеціально хочуть підкреслити свою безпорадність.

Головне, що було вимовлено вчора, - це якась подоба ультиматуму. Опозиціонери заявили, що можливі дострокові вибори, відставка Кабміну, скасування законів 16 листопада - все за результатами подальших переговорів", - зазначив Олег Царьов.

"Потім Арсеній Яценюк зі сцени майдану заявив про свою готовність іти під кулі, якщо протягом 24 годин влада не піде на поступки. Тягнибок закликав до всеукраїнського повстання. Кличко також обіцяв наступ, якщо Президент не піде назустріч.

Це насправді ультиматум опозиції, але він звернений не до влади, а до майдану: ми готові на все, ми пообіцяли останнє, що могли, але ви повинні визнати наше лідерство! Якщо не визнаєте, ми знову провалимо переговори і тоді єдиний вихід - продовження насильства.

Так вони намагаються забезпечити свою сильну позицію на чергових переговорах із владою та розірвати замкнене коло свого безсилля, забуваючи, що в цьому протистоянні не буде переможців. А можуть бути лише потерпілі", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не готова до ситуації, що виникла, ні психологічно, ні політично - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути