вівторок, 28 січня 2014 22:31

Опозиція буде просувати свій законопроект про амністію - Тягнибок

Опозиція буде просувати свій законопроект про амністію - Тягнибок
Фото: dt.ua
Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє, що опозиція має намір працювати над тим, щоб у парламенті був проголосований її законопроект про амністію учасників акцій протесту в Україні.

"Сьогодні на засіданні Народної Ради ми домовилися, що працюємо всю ніч і спробуємо переконати більшість, щоб був проголосований наш законопроект. В першу чергу, нам необхідно звільнити наших побратимів", - сказав він, виступаючи на сцені Євромайдану у вівторок ввечері.

За його словами, було вирішено, що поступки, на які може піти опозиція в переговорах з владою, можуть бути мінімальними, щоб не ображати і не забирати право Майдану на протест і існування".

Лідер "Свободи" також підкреслив, що при будь-якому законі про амністію вона не буде поширюватися на тих, хто причетні до вбивства, нанесення тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, до тортур, до викрадення людей і ті, хто перешкоджали журналістській діяльності.

Тягнибок повідомив, що крім закону про декриміналізацію в середу в парламенті опозиція буде ставити питання про конституційну реформу. "У якій формі ми будемо це робити - зараз важко сказати. Необхідні консультації і потрібно зібрати 226 голосів. Але питання зміни системи влади, нової Конституції - це питання порядку денного, вимог Майдану і ми обов'язково повинні цього досягти", - сказав він.
Зараз ви читаєте новину «Опозиція буде просувати свій законопроект про амністію - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути