вівторок, 29 січня 2013 08:57

Олійник пояснив, чому досі існують "кнопкодави"

Олійник пояснив, чому досі існують "кнопкодави"
Фото: tsn.ua

Для того, аби розширити перелік підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата, насамперед необхідно, аби були чітко визначені механізми реалізації. Окрім того, суспільство повинно не забувати про політичну активність.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Якщо немає механізмів реалізації, от це таке легковажне побажання. Я теж за те, аби була відповідальність. Якщо вони ведуть розмову про покарання, відкликання і тому подібне, то механізм має бути закладений", - висловив думку Олійник.

Окрім того, за його словами, "виникає цікава річ. Якщо можна відкликати народного депутата, який обраний по мажоритарній системі, то я скажу, що є закон про статус місцевих депутатів, і в ньому прописаний механізм відкликання. При чому, як за порушення Конституції, так і з інших міркувань, коли виборці не захочуть бачити такого депутата".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

За словами Олійника багато проблем виникають через те, що суспільство політично неактивне.

"Скільки було випадків відкликання депутатів місцевих рад, але механізм прописаний?  Чому люди не задіють цей механізм? Невже всі депутати сумлінно виконують взяті зобов'язання? Ні. Треба, аби народ розумів, що вони мають бути політично активними", - зауважив він.

Окрім того, він зауважив, що "якщо із мажоритарниками зрозуміло, то що робити із депутатами, які обрані загально-державним національним округом, тобто по партійним спискам? Кому віддати механізм відклику? Партії? Але ж вона і висувала. Тобто тут існує багато питань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче судом змусити спікера оголосити про скликання позачергової сесії

Нагадаємо, депутати від "УДАРу" подадуть на розгляд парламенту проект змін до Конституції, який передбачає розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата. Насамперед, йдеться про позбавлення мандату за голосування чужою карткою.

Також законопроект передбачає дострокове припинення повноважень депутатів, які обрані від політичної партії, але які відмовилися увійти до складу її фракції, які систематично не ходять на засідання Верховної Ради та парламентських комітетів та які мають подвійне громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Олійник пояснив, чому досі існують "кнопкодави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути