неділя, 08 червня 2014 00:01

Олігархи приїхали на фуршет до Порошенка – в Мистецькому Арсеналі відзначають інавгурацію президента
47

Фото: Ельдар Сарахман

В Мистецькому Арсеналі відбувся святковий фуршет з нагоди інавгурації президента України Петра Порошенка.

О 15-й годині центральний вхід на територію Мистецького Арсеналу прибирають. Міліція із собаками перевіряють урни та клумби на наявність вибухівки. Охорона Арсеналу нікому не відчиняє двері. На гостей чекають о п'ятій вечора. У лаврському провулку, що поруч - стоїть близько десяти автобусів з міліцією.

На задньому вході будівлі чоловіки розвантажують продукти та страви. Тарілки з рибою, фруктами, овочами та м'ясними нарізками у целофанових пакетах акуратно розставлені у дерев'яних контейнерах. "З шостої ранку на ногах. І це ще не все" – каже молодий хлопець років 25-ти. На запитання: чим частуватимуть гостей – киває головою.Невідомо яку саме кількість людей запрошено на святковий фуршет. Працівники припускають - близько тисячі. Всередину, без запрошення, нікого не пускають.

На вулицю з чорного ходу виходять музиканти гурту "Кому вниз". 50-річний вокаліст Андрій Середа запалює цигарку. Одягнений у картату сорочку без рукавів. На правому плечі має татуювання. Розповідає, що інавгурації не бачив, оскільки увесь день був на репетиції. Увечері виступатимуть.

"Обіцяють всі – коментує музикант присягу нового президента, - Всі ми знаємо ціну обіцянкам. Але, все що зараз відбувається – це набагато краще ніж було. Його люди вибрали і його треба підтримати. Тим більше, що зараз він чистий" – каже музикант. Окрім "Кому вниз" на фуршеті виступатиме співачка Мар'яна Садовська та інші українські виконавці.

Одним з перших до Мистецького Арсеналу приїхав колишній міністр освіти і науки Василь Кремень, 66 років. Вітається із друзями, тисне руки. Посміхається. Згодом підтягуються народні депутати різних фракцій – Ярослав Сухий, Ганна Герман, Володимир Ар'єв, Інна Богословська, Юрій Луценко, Олег Ляшко, Анатолій Гриценко. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк з'являється разом з дружиною під вигуки "Слава Україні". Усі чоловіки в темних костюмах згідно дрес-коду. Жінки у сукнях.

Також на фуршет прибули колишній президент Грузії Михаїл Саакашвілі, Віктор Ющенко та Леонід Кравчук. Першим з українських олігархів приїхав Олександр Ярославський. Український мільярдер Костянтин Жеваго спізнився на годину. Також захід відвідали Ринат Ахметов  та Ігор Коломойський.

Навпроти Мистецького Арсеналу збираються люди. Кожен хоче побачити нового президента. Від площі Слави до Києво-Печерської лаври утворився корок з дорогих авто.

О 18:00 годині в Арсеналі лунає музика. Ведучі запрошують до столу. За годину приїхав кортеж Петра Порошенка. Спізнився на дві години

Зараз ви читаєте новину «Олігархи приїхали на фуршет до Порошенка – в Мистецькому Арсеналі відзначають інавгурацію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути