четвер, 19 липня 2012 13:18

Спецтема: Боротьба за "мову"

Олена Бондаренко співчуває людям з Рівного, які не знають російської мови

Олена Бондаренко співчуває людям з Рівного, які не знають російської мови
Олена Бондаренко радить людям з Рівного вчити російську мову. Фото: telekritika.ua

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко порадить жителям Рівненщини вчити російську мову.

Про це вона розповіла Gazeta.ua, коментуючи свою поїздку в Рівне, жителі якого вимагали від неї спілкуватися з ними виключно українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Українським домом продовжують голодування 4 людини

"Судячи з усього, у цих людей немає такої переваги, як у мене, я двомовна - знаю і російську і українську, тому говорю в принципі без проблем і тією, і  тією мовою. У них, судячи з усього, проблеми є - вони одномовні, вони знають тільки українську. Але потрібно віддавати данину поваги громадянам, виборцям, з якими ти зустрічаєшся, навіть якщо це не наші виборці, навіть якщо вони не голосували колись за нас. Все одно завжди є шанс переконати їх, з ними потрібно розмовляти тією мовою, якою їм зручно, для того, щоб донести свої ідеї, щоб донести нашу передвиборчу програму, і бачення розвитку ситуації в Україні", - розповіла вона.

Також Бондаренко зазначила, що якщо люди, з якими вона буде зустрічатися, не будуть розуміти російську мову, вона готова й далі говорити з ними українською.

"Перейти з російської на українську для мене без проблем - єдине, що мозок все одно працює в режимі перекладу, рідною є російська. Але тут сильніший повинен поступитися слабшому. Ці люди одномовні, вони російської не розуміють, принаймні, я так зрозуміла, що якщо вже попросили, значить не розуміють. Тому, тут я можу лише поспівчувати їм, тому, що чим більше мов ти знаєш, тим більше разів ти людина", - вважає  "регіоналка".

За її словами, в Рівному вона перебувала з візитом в рамках передвиборчої кампанії, і зазначила, що готова вислухати всі зауваження по пунктах програми ПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвина змусять підписати "мовний" закон - "нунсівець"

"Це вже надцятий регіон, який ми відвідуємо в рамках передвиборної кампанії. В даному випадку, ми хочемо зустрітися з якомога більшою кількістю трудових колективів, щоб почути їх оцінку тих пропозицій, які ми будемо вносити в передвиборну програму, якщо є якесь значне відторгнення, тоді не включати. На даний момент поки все, що ми пропонуємо по медицині, за програмою доступного житла, освіти, все сприймається дуже добре. Ніяких зауважень істотних ми не отримали", - акцентувала Бондаренко.

"Регіоналка" також додала, що буде рекомендувати людям вивчати російську мову, оскільки, це мова міжнародного спілкування: "Вчорашній приклад показав, що на жаль на Західній Україні є люди, які говорять тільки однією мовою".

Нагадаємо, що під час зустрічі з лікарями у місті Рівному, Олену Бондаренко наполегливо попросили говорити українською мовою. Депутатка протрималась близько години, після чого знову перейшла на російську.

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко співчуває людям з Рівного, які не знають російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

659

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути