Ексклюзиви
субота, 09 листопада 2013 05:16

Огризко запропонував унікальне рішення питання про лікування засуджених за кордоном

Огризко запропонував унікальне рішення питання про лікування засуджених за кордоном
Володимир Огризко. Фото: tsn.ua

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко запропонував спочатку відпустити на лікування за кордон Юлію Тимошенко, а потім протягом шести місяців вирішити на законодавчому рівні питання про умови і порядок звільнення від юридичної та політичної відповідальності хворих ув'язнених.

Про це Огризко заявив в ефірі каналу Інтер.

"Нашим шановним депутатам сьогодні потрібно ухвалити закон, який би дозволяв виїзд на лікування. Але є дві важливі умови", - зазначив політик.

За його словами, по-перше, в законі про лікування засуджених за кордоном "не може бути дурниць на предмет того, що український парламент змушує якусь країну виконувати якісь пенітенціарні дії".

"Такого не буває. Міжнародне право такого не передбачає", - підкреслив дипломат, маючи на увазі, що не можна зобов'язати Німеччину тримати у себе під конвоєм Юлію Тимошенко.

"По-друге, там має бути одна, але дуже важлива стаття. Для себе я сформулював її наступним чином: питання про умови і порядок звільнення від юридичної та політичної відповідальності засуджених, які перебувають на лікуванні за кордоном, буде врегульовано Верховною Радою протягом шести місяців з моменту набрання чинності цього закону", - уточнив екс-міністр.

На думку Огризка, такий підхід дозволить і представникам влади, і опозиціонерам залишитися на рівних у вирішенні цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Огризко запропонував унікальне рішення питання про лікування засуджених за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути