понеділок, 15 серпня 2011 15:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Однопартійцям Ющенка порадили обходити Печерський суд стороною

Однопартійцям Ющенка порадили обходити Печерський суд стороною

Президія партії "Наша Україна" рекомендувала усім своїм членам утриматись від участі у судовому процесі над Юлією Тимошенко, поки суд не буде повернуто у правове поле.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій, коментуючи інформацію про те, що колишній президент Віктор Ющенко нібито офіційно відмовився свідчити у суді у справі Тимошенко.

Разом з тим, Парубій зізнався, що не бачив відповідного листа за підписом Ющенка на адресу Печерського райсуду Києва.

"Частина "нашоукраїнців" може бути викликана як свідки до суду. Але президія партії "Наша Україна" рекомендувала усім своїм членам утриматись від участі в судилищі, поки суд не буде повернуто у правове поле", - додав "нашоукраїнець".

Таким чином, за словами Парубія, "Наша Україна" висловлює свій протест проти дій влади та проти арешту Тимошенко.

"Зараз Печерський суд виразно нагадує репресії і політичні переслідування за вибірковою ознакою", - наголосив нардеп.

Водночас, на запитання про те, чи може людина відмовитись від свідчень у суді, якщо суд викликає її в якості свідка, Парубій відповів: "Ми радились з юристами. Рішення полягає у тому, що є механізми відтермінувати дату свідчень. Ми ж не говоримо, що ніколи наші члени не прийдуть до суду. Йдеться про те, поки суд не повернеться у правове поле".

Одним з вагомих аргументів того, що суд почав діяти у правовому полі, а не політичному, стане, за словами "нашоукраїнця", звільнення Тимошенко із СІЗО.

"Зрештою не свідчити у суді є рекомендаційним рішенням політичної партії. Власне, так його і слід сприймати", - уточнив Парубій.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, екс-президент, голова партії "Наша Україна" Віктор Ющенко не хоче приходити на допит у "газовій справі" відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко. 

Зараз ви читаєте новину «Однопартійцям Ющенка порадили обходити Печерський суд стороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути