четвер, 18 серпня 2011 13:19

Одеські міліціонери з автоматами "напали" на лісний табір "Свободи"

Одеські міліціонери з автоматами "напали" на лісний табір "Свободи"

Молодіжний патріотичний табір, організований обласною організацією ВО "Свобода" у Любашівському районі Одеської області, зазнав морального "нападу" з боку озброєних працівників МВС, одягнених у спортивні костюми.

Зокрема, як повідомила прес-служба ВО "Свобода", туристичний патріотичний табір молодіжних і студентських організацій, ініційований та організований Одеською обласною організацією "Свободи", відкрився 16 серпня в одному з лісництв Любашівського району. Його мета - прибирання забруднених місць краю та пропаганда здорового способу життя. Табір є легальним та узгодженим із місцевою владою.

17 серпня по обіді до місця табору приїхав дільничний інспектор села Троїцьке Ігор Сильвестров. Він сказав, що діє за вказівкою начальника Любашівського РВВС і прибув перевірити "хто такі, і для чого приїхали". Відповідальний за проведення табору голова Одеської обласної організації ВО "Свобода" Павло Кириленко пояснив, що табір організовано з екологічною метою, після чого інспектор поїхав. Згодом стало відомо, що вказівку перевірити табір дав голова Любашівської районної державної адміністрації.

Однак вже через 2 години дільничний повернувся з чотирма особами у цивільному, озброєними автоматами. Коли учасники вишкільного табору, відповідно до Закону, попросили невідомих пред'явити документи - це зробив тільки дільничний Ігор Сильвестров і начальник опергрупи Сергій Вітвицький. Люди з автоматами документів не пред'являли, натомість вони чинили моральний тиск на таборян та погрожували їм. Коли учасники табору почали фотографувати все що, відбувається і дзвонити представникам ЗМІ, працівники МВС та автоматники швидко втекли.

Одеська обласна організація ВО "Свобода" вважає, що агресивні та невмотивовані дії правоохоронців Любашівського району можуть загрожувати здоров'ю та життю молодих людей.

"Адже серед осіб, що знаходяться в таборі, є неповнолітні діти, які перебувають на місці з письмового дозволу батьків", - йдеться у повідомленні. "Свободівці" такоже не виключають, що через кілька годин до місця табору вже прибуде загін "Беркуту". Наразі активісти готують звернення до прокуратури та до обласного управління СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Одеські міліціонери з автоматами "напали" на лісний табір "Свободи" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути