середа, 28 вересня 2011 10:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Обвинувачення немає жодних доказів провини Тимошенко - адвокат

Обвинувачення немає жодних доказів провини Тимошенко - адвокат

Адвокат екс-прем'єра Юрій Сухов вважає, що сторона обвинувачення немає жодних доказів провини Юлії Тимошенко.

"Я вражений вчорашнім виступом прокурора. Її промова була побудована за зразками промов Андрія Вишинського. Вчора прокурор підтвердив вибірковість судового розслідування. Так вона згадала судовий процес над колишнім канцлером ФРН Гельмутом Колем, але прокурор забула зазначити, чи обрали щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та чи розглядали справу без захисників. Чому ж не згадали процес над екс-президентом Франції Жаком Шираком, коли обвинувачений знайшов у собі мужність відмовитися від безглуздих обвинувачень?", - наголосив Сухов.

Також адвокат нагадав, що в нашій країні діє презумпція невинуватості.

"У своїй промові прокурор не сказала найголовнішого, що саме порушила Юлія Тимошенко. Має бути вказано обставини злочину і наведено докази злочину, але немає навіть доказів того, що оригінал директив є в матералах справи. Не наведено і доказів того, що рішення щодо затвердження газових угод має обов'язково прийматися колегіально Кабінетом міністрів. Також не наведено доказів зв'язку між злочинним умислом і злочином", - сказав Сухов.

Адвокат також наголосив, що слідчий, який дав оцінку діяльності Кабміну перевищив свої повноваження, адже оцінку діяльності Кабміну можуть дати тільки ВР чи президент.

Зазначимо також, що на початку судового засідання виникла суперечка щодо послідовності виступів. Захист хотів, щоб Тимошенко виступала першою, та суддя Родіон Кірєєв наполіг, що спочатку виступатимуть захисники, а потім — Тимошенко.

"Навіть у дрібницях нас позбавляють прав", - сказала Тимошенко, на що Кірєєв відповів: "Навіть у дрібницях ми дотримуємося закону".

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачення немає жодних доказів провини Тимошенко - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути